• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP baraja kızıp İHL inşaatını durdurdu

Yeniakit Publisher
2014-08-31 08:16:00 - 2014-08-30 22:41:21
HDP baraja kızıp İHL inşaatını durdurdu

Limak Holding’in bölgede baraj yapan şirketler arasında yer almasından rahatsızlık duyan HDP’li Siirt Belediyesi, şirketin Siirt’te yaptırdığı İHL binasının inşaatını durdurdu.

SİNAN KAYA / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Siirt’e, Limak Holding tarafından yaptırılan 80 derslikli kız imam hatip lisesinin inşaatı, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle HDP’li Siirt Belediyesi tarafından durdurulduğu haberleri doğrulandı.

HDP’li Siirt Belediyesi, İmam Hatip Lisesi inşaatına kilit vurmaları skandalıyla ilgili olarak komik bir gerekçe ileri sürdü. Akit’in ulaştığı Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, sözkonusu İHL inşaatını durduklarını doğrularken, “Limak Holding yaptığı için durdurduk. Tepkimiz okula değil Limak’a” iddiasında bulundu.  

Okulun inşaatını bir aylık süre ile durdurduklarını ifade eden Demir, “Bir yıldan fazladır bu okulun inşaatı devam ediyor. Siirt Belediyesi olarak baştan beri Limak Holding’in yürüttüğü bu inşaata ruhsat konusunda müsemma gösterdik ama Siirt’te Alkumru Barajı faciasıyla 6 vatandaşımız Limak Holding’in ihmali yüzünden hayatını kaybetti. Bu faciadan sonra Limak Holding’e hiç güvenimiz kalmadı. İnşaatını durdurduğumuz imam hatip lisesi de Limak Holding tarafından yaptırılıyor. Yarın öbür gün o okulun da yıkılmayacağı ne malum. İnşaatı güvenli bulmadığımız için çocuklarımızı da tehlikeye atmak istemiyoruz. Bundan dolayı ruhsat alınana kadar inşaatı durdurmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

LİMAK’A TEPKİLERİ BARAJ İNŞAATLARINDAN MI?

HDP/PKK’nın bölgede yapılmak istenen kalekol ve baraj inşaatlarına da karşı olduğu; sık sık bu inşaatlara yönelik saldırılarda bulunulduğu; iş makinelerinin yakıldığı; işçilerin kaçırıldığı biliniyor. Bölgede özellikle baraj yapan firmalar arasında Limak da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması talimatı verilen okul, 14 bin metrekare alan üzerinde oluşuyor. 80 derslik, 630 kişilik kız yurdu, bin kişilik konferans ve kapalı spor tesisinden oluşuyor. Türkiye’nin en büyük eğitim komplekslerinden biri olma özelliğini de taşıyor.  Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23