• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hastalığı, doktordan önce internete soruyorlar!

Yeniakit Publisher
2017-09-26 16:59:00 -
Hastalığı, doktordan önce internete soruyorlar!

İnternet doktorun önüne geçti! Neredeyse her iki gençten biri sağlık problemi yaşadığında doktora gitmeden önce internetten araştırıyor.

Gençler için sosyal medyanın vazgeçilmez bir bilgi kaynağı haline geldiğini söyleyen Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek “Neredeyse her iki gençten biri sağlık problemi yaşadığında doktora gitmeden önce internetten araştırıyor” dedi.

Günümüzde giderek daha fazla insanın, interneti ve özellikle de sosyal medyayı sağlıkla ilgili bilgilenme amaçlı olarak kullandığına dikkat çeken Prof. Dr. Atabek “Yaşlılar için televizyon hala başlıca sağlık bilgilenme aracı olmaya devam ediyor.

Ancak, gençler sosyal medyayı tercih ediyor. Geçen yıl TÜBİTAK projesi kapsamında yaptığımız bir araştırmada, gençlerin yüzde 55’inin beslenme ve sağlık konularında bilgi kaynağı olarak interneti tercih ettiklerini, bu oranın yaşlılarda ise yüzde 10’larda kaldığını bulmuştuk” diye konuştu.

Bu alanın düzenlemesiz bırakılmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Atabek “Bu yeni iletişim düzeninin mutlaka kamu otoritesi tarafından düzenlenmesi gerekiyor. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletin bu alanda bir düzenleme yapması gerekir.

Aksi takdirde, bu durum aşırı sağlık kaygılarının yaşanmasına ya da gençlerin bilimdışı uygulamaları tercih etmesine sebep olabilir” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23