• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hasta ve yakınları için iftar çadırı

Yeniakit Publisher
2017-05-28 15:03:46 -
Hasta ve yakınları için iftar çadırı

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesine kurulan iftar çadırında hasta ve hasta yakınları ile personellere ücretsiz iftar yemeği verilecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hastalarımıza acil şifalar, hasta yakınlarına ise sabırlar diliyorum. Bize bu iftarı vermeyi nasip ettiği için Rabbime hamdolsun” diye konuştu. Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesine kurulan iftar çadırındaki ilk iftar yemeğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekteri Necati Çobanoğlu, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Ramazan ayı boyunca hasta yakınları, hastane çalışanları ve vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek olan iftar çadırında kurulan kazanların başına geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, vatandaşlara yemek dağıttı. Okunan ezan ile hep birlikte ilk iftar yapıldı.

“Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Paylaştıkça artan kardeşlik ve bereketin en fazla yaşandığı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, vatandaşlarla birlikte aynı sofra etrafında bir araya gelerek iftar yapmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Oruçların açılmasından sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Ramazan paylaşım ve huzur ayıdır. Bereketin, sevginin, saygının, paylaşımın en yoğun yaşandığı bugünlerde halkımızla iç içe olmak bizim için son derece anlamlı ve önemlidir. Bu güzel kalabalığı burada görmek, bu güzel anı sizlerle paylaşmak en güzel mutluluktur” dedi. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastalara acil şifalar dileyip hasta yakınlarına sabırlar dileyen Başkan Polat, "Tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Ayını tebrik ediyorum. Müslümanlar için Ramazan ayı bambaşka anlamlar ifade ediyor. Bu özel ayın faziletlerinden hepimizin faydalanmasını ümit ediyorum. Tuttuğumuz oruç ile kıldığımız teravihlerle, gece sahurlarla maneviyatın zirvesini Ramazan ayının o eşsiz manevi atmosferini hep birlikte soluyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak Ramazan ayının tüm heyecanı ve coşkusunun bütün mahallelerimizde yaşanması, için çaba sarf ediyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bahçesinde dördüncüsünü kurduğumuz iftar çadırımızı bu yılda Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz ile birlikte yapıyoruz. Ekiplerimiz Ramazan etkinliklerimizin sorunsuz geçmesi için çok yoğun çalışıyorlar. Başta personellerimiz olmak üzere emeği geçen, katkı sunan, herkese teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Hasta, hasta yakınları, hastane personelleri ve hemşehrilerimiz iftar çadırımızda hep birlikte iftarlarını yapacaklar" dedi.

“Hemşehrilerimizle iftar edeceğiz"

Yeşilyurt Belediyesinin Ramazan Ayı etkinliklerine ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Polat, “Paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı, mahalle sakinlerimizle birlikte aynı sofrada buluşmamıza imkan sağlayan Meydan iftarlarımıza bu yılda devam ediyoruz. Barış ve kardeşlik ayında binlerce kardeşimizle birlikte iftar sofralarına oturacağız. Melekbaba, Kiltepe- Çarmuzu- İlyas, Topsöğüt, Dilek, Konak, Özalper, Yeşiltepe, Şahnahan, Dilek ve Yavuz Selim Mahallelerinde vatandaşlarımızla iftar sofrasında buluşup Ramazan Ayının heyecan ve coşkusunu birlikte yaşayacağız. Yetim ve öksüz çocuklarımızın yanı sıra ilimizde misafir ettiğimiz Suriyeli aileleri de iftar yemeklerinde ağırlayacağız. Meydan İftarlarında, Ramazan ayının özüne uygun, kültürel değerlerimizi anlatan etkinlikler düzenleyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Yönetim Kurulları, Yerel ve Ulusal Medya Kuruluşlarımızın değerli temsilcileri ve mahalle muhtarlarımız ile iftar sofralarında buluşacağız” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Lokma tatlısı ve şerbet ikram edeceğiz”

Ramazan ayı boyunca her gün farklı camilerde teravih namazında lokma tatlısı ve şerbet ikramı yapılacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23