• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hangisi yalancı

Yeniakit Publisher
2014-08-21 08:07:00 - 2014-08-21 12:39:54
Hangisi yalancı

Filistinliler katledilirken Yahudilerle iftar programı düzenlediği gerekçesiyle eleştirilen Barış Adaları Enstitüsü Küresel İlişkiler Direktörü Mehmet Kılıç, enstitünün onursal başkanının Fetullah Gülen olduğunu açıklarken; Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak Mehmet Kılıç’ı yalanlayan açıklama yaptı.

Paralel devlet yapılanması kendi kendisini yalanladı.  Filistinliler katledilirken Yahudilerle iftar programı düzenlediği gerekçesiyle eleştirilen Barış Adaları Enstitüsü Küresel İlişkiler Direktörü Mehmet Kılıç, enstitünün onursal başkanının Fetullah Gülen olduğunu açıklarken; Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak Mehmet Kılıç’ı yalanlayan açıklama yaptı.

Nurullah Albayrak, “Öncelikle söz konusu kuruluşta (Barış Adaları Enstitüsü’nde) müvekkilim Sayın Fetullah Gülen’in resmi ya da gayri resmi bir görevi bulunmamaktadır” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE FETULLAH GÜLEN’İ BİR TUTTU!

Nurullah Albayrak, paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen müvekkili Fetullah Gülen ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir tuttu. 

Albayrak, Başbakan Erdoğan’ın devleti temsil eden ve her gruba eşit davranması gerçeğini görmezden gelerek, Erdoğan’ın 18 Temmuz tarihindeki iftarına Hahambaşı’nın katıldığını söyledi.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ENSTİTÜNÜN İFTARINA DESTEK

Nurullah Albayrak, Barış Adaları Enstitüsü’nün Gazze’ye kara harekatı başlatmasından sonra Yahudilerin de olduğu dini gruplara 2 iftar yemeği vermesini destekledi ve şunları söyledi:

“Söz konusu program ABD’de tüm din temsilcilerine yönelik olarak gerçekleştirilmiş bir iftar programıdır. Özel olarak bir gruba yönelik olarak düzenlenmiş bir program değildir. Programın tarihi 21-23 Temmuzdur. Aynı tarihlere rastlayan 18 Temmuz tarihinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul da bir iftar programı düzenlenmiş ve Hahambaşı da iftar programına katılmıştır.

Sayın Başbakanın bu daveti hakkında birşey sormak ve söylemek doğru olmadığı gibi ABD’de tüm din temsilcilerine yönelik yapılan bir iftar programına davet edilenler üzerinden farklı bir anlam çıkartmak ta doğru olmayacaktır.”

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 18 Temmuz 2014 tarihinde düzenlenen, 12. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı iftar yemeğine, gazeteciler, sanatçılar, spor yazarları, İslami duyarlılığa sahip cemaatlerin liderlerinin yanı sıra Hahambaşı da katılmıştı. Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Barış Adaları Enstitüsü’nün (Peace Islands Institute) düzenlediği iftarlara ise, Amerika’da faaliyet gösteren İslami cemaatlerin liderlerinin davet edilmediği bildirildi. Enstitünün aralarında Kuzey Amerika İslam Toplumu temsilcileri ile Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı’nın başkanı olduğu Kuzey Teksas İslam Derneği temsilcilerini iftara çağırmadıkları öğrenildi. Enstitünün iftarlarına Gülen Grubu’nun temsilcilerinin yanı sıra, hahamların katıldığı ifade ediliyor.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23