• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamaney: Batı Şeria silahlanmalı

Yeniakit Publisher
2014-07-25 14:48:00 -
Hamaney: Batı Şeria silahlanmalı

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Batı Şeria'daki halkın da silahlanması gerektiğini belirtti.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in tasavvurları aşan cinayet ve katliamlarının Siyonist rejimin gerçekliği oldıuğunu belirterek direnişin Filistin geneline yayılması ve Batı Şeria'nın da silahlanması gerektiğini söyledi.

Hamaney, Kudüs Günü dolayısıyla üüniversite öğrencilerini kabulünde yaptığı açıklamada Batı dünyasının Siyonist İsrail'e desteğinin ABD hakikatinin bir parçası olduğunu söyledi. İran devriminin mimarı Ayetullah Humeyni'nin "İsrail yok edilmelidir" sözünü hakikate çevirmenin zamanı olduğunu belirten Hamaney, "Ancak İsrail’in yok edilmesinin tek gerçek ilaç oluşu, bölgedeki Yahudi halkının yok edilmesi anlamında değildir" ifadelerini kullandı.

BATI ŞERİA DA SİLAHLANMALI

"Hiç kimse Gazze’deki füzeler olmasa Siyonist rejimin rahat duracağını sanmamalıdır. Zira Batı Şeria’da füze veya silah yok sadece taş var; ama bu rejim oradaki insanları da öldürmekte ve aşağılamaktadır" diyen Hamaney, Batı Şeria'nın da bu gerçeği dikkate alarak silahlanması gerektiğini kaydetti.

Hamaney, konuşmasının sonunda İran'ın her zaman Filistin'in yanında olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bazı Batılı devletler, özellikle de Amerika ve İngiltere, normal bir insanın dahi kabul edemeyeceği bu cinayetleri açıkça savunuyor. ABD Başkanı bu çocuk cinayetleri ve yıkım karşısında maskara bir mantıkla İsrail’in kendi güvenliğini savunma hakkı olduğunu söylüyor. Ama Filistinlilerin kendi hayatlarını ve güvenliklerini savunma hakkı bulunmuyor öyle mi?"

(dünya bülteni)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23