• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hama’da Rus destekli saldırı geri tepti

Yeniakit Publisher
2015-10-09 07:31:00 - 2015-10-08 22:29:31
Hama’da Rus destekli saldırı geri tepti

Suriye’de rejim güçlerinin Rus uçakları desteğiyle Hama’nın kuzey kırsalında başlattığı kara saldırısında, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Ceyşu’n Nasr’ın, rejime ait 16 tank, 4 zırhlı personel taşıyıcı araç ve 3 topu imha ettiği bildirildi. Morik cephesinde de Şam yönetimine bağlı güçlere ait 3 tankı ele geçirdiklerini ifade eden Ceyşu’n Nasr (Zafer Ordusu) Basın Müdürü Muhammed Raşid, “Morik ve Savami Mağyir’de Esed güçlerine büyük zayiat verdirdik. Saldırılarımızda çok sayıda rejim askeri öldü ve yaralandı’’ dedi.

Hama’daki yerel kaynaklar da Esed güçlerinin Latamne, Kafr Zeyta ve Kafr Nabude’ye başlattığı saldırıda hezimete uğradığını ve çok kayıp verdiğini ifade etti. Rus uçaklarının Hama kırsalında muhaliflerin cephe hatlarına ve sivil yerleşim yerlerine “misket bombalarıyla” saldırdığını aktaran kaynaklar, Rusların Esed güçlerine havadan verdiği desteğin işe yaramadığını savundu. 

RUSYA LAZKİYE KIRSALINDA SALDIRI BAŞLATTI

Bu arada Rusya Hava Kuvvetleri’nin, Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesine yoğun saldırılar başlattığı bildirildi. Çip Ahmar mevkisi ve çevresinin hedef alındığı saldırılara, rejime bağlı güçler de karadan füzelerle destek verdi. Bölgedeki muhaliflerin, saldırılara karşılık verdiği, zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Bu arada, rejimin, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki bazı cephe hatlarına karadan attığı füzelerle saldırdığı, Türkmen birliklerin saldırılara karşılık verdiği belirtildi. 

MUHALİFLER HAMA'DA HELİKOPTER DÜŞÜRDÜ

Öte  yandan Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Sukur el-Gab birlikleri resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hama kırsalındaki Kefr Nebbude bölgesinde Esed güçlerine ait bir askeri helikopter düşürüldü” ifadesi kullanıldı. Muhalif komutanlardan Ebu Abdullah da yaptığı açıklamada, Kefr Nebbude bölgesinde asker indirme işlemi için havalanan rejime ait iki helikopterin muhalif gruplar tarafından vurulduğunu, birinin olay yerinde düştüğünü diğer helikopterin ise rejimin kontrolündeki alana indiğini kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23