• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hâlâ anlamadınız mı AB bir Hıristiyan kulübü

Yeniakit Publisher
2016-05-26 23:10:22 - 2016-05-26 23:10:22
Hâlâ anlamadınız mı AB bir Hıristiyan kulübü

Ahmet Kekeç, “Türkiye Avrupa değerlerinden nefes kesen hızla uzaklaşıyor” diyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve “Türkiye 3000 yılı civarında AB’ye üye olur” ifadelerini kullanan İngiltere Başbakanı David Cameron’ın alaycı ve küstah sözlerini naklederek AB’nin bir “Hıristiyan kulübü” olduğu gerçeğini bir defa daha ortaya koydu.

Önce Schulz’un, “Türkiye Avrupa değerlerinden nefes kesen hızla uzaklaşıyor” sözünü hatırlayalım...
Sebep?

Türkiye, terörle mücadele etmekten vazgeçmiyormuş.
Daha doğrusu, “Terörle Mücadele Kanunu”nu ortadan kaldırmayı ya da yumuşatmayı düşünmüyormuş.
Demek ki, önceden, Türkiye yönetimlerinden, bu konuda söz aldılar.

Böyle mi anlamalıyız?

Schulz’un, Merkel’den ve “Avrupalı” yöneticilerden bir de isteği var. Diyor ki, “Başbakan Angela Merkel ve AB yönetimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a politikalarının Avrupa değerleri ile bağdaşmadığını ve bunun AB üyelik sürecini sadece zora sokmadığını, imkânsız hale getirdiğini çok net bir şekilde ifade etmeliler...”

Benzetmek gibi olmasın da, Schulz, içine Can Dündar kaçmış gibi konuşuyor.
(...)

Can Dündar ne diyordu?

Salih Tuna’nın köşesinden aktarıyorum: “Merkel’den bizimle de buluşmasını rica ediyorum. Her gelişinde Cumhurbaşkanı ya da Başbakan ile bir araya geliyor (...) Biz Türkiye’de Avrupa değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri temsil eden seküler (laik) kesimi oluşturmaktayız...” (Paralelcilerle paralel düşmüş aynı Can Dündar, bir yazısında, “Lütfen bir daha Türkiye’ye gelmeyiniz Sayın Merkel, bunların elini güçlendiriyorsunuz!” diye seslenmişti. Aynı Can Dündar’ın, Ceyda Karan adlı yazarı da, ikili görüşmede Joe Biden’a, “Türkiye’yi NATO’dan atınız” demişti.)

Bize Avrupa Birliği kapılarını “ilelebet” kapatan gelişmelerden biri de, “dokunulmazlıkların kaldırılması”nı öngören “Meclis kararı”ymış...
Bunu da İngiltere Başbakanı Cameron söylüyor.

Diyor ki Cameron, “Türkiye yakın zamanda Avrupa Birliği’ne katılacak gibi gözükmüyor. 1987’de başvurmuşlardı. Gösterdikleri gelişim oranına bakılırsa, son tahminler yaklaşık 3000 yılında katılabileceklerini gösteriyor...” (İfade bozuklukları çevirmen marifetidir.)
(...)

Hayır, bizim rasyonalistlerimiz oralı değil.

Kendilerine “dangalak” diyenlerle aynı “değerler” temelinde buluşabileceklerine inanıyorlar ve fena halde ezikler.

Ahmet Kekeç / STAR
Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23