• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakkari'de tarihi gün! Havalimanı açıldı

Yeniakit Publisher
2015-05-26 15:45:00 - 2015-05-26 16:20:52
Hakkari'de tarihi gün! Havalimanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yüksekova Havalimanı'nın açılışında halka hitap etti. Erdoğan yine tarihi mesajlar verdi.

5 yıl önce yapımına başlanan ve tüm sabotaj girişimlerine, engellemelerine rağmen tamamlanan Hakkari Yüksekova Havalimanı'nın açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Bu havalimanının açılışı tam 2 yıl gecikti. 99 kez buraya saldırı oldu, İş makineleri yakıldı. Müteahhitler tehdit edildi. Hakkarili vatandaşlarımızı mahrum etmek istediler. Kararlıydık bunu yapacaktık. Bu bitecek dedik. Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek.

''BUNLAR KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SEVMİYORLAR''

- Neden bu havalimanının açılışını yaptırmak istemediler. Bunlar Kürt kardeşlerimizi sevmiyorlar. Bu yaptıkları zulüm değil mi? Açık söylüyorum biz bizi yaratan Allah Kürt kardeşlerimizi de yarattığı için seviyoruz.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

''ONLAR SADECE TEHDİT EDER''

- Biz istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Hakkarilileri bugüne kadar istismar edenlerin hizmetini görmedik, görmeyeceğiz.  Hakkarilileri istismar edenlerin bugüne kadar şehir için bir yatırımlarını göremedik. Çünkü onlar sadece tehdit etmeyi bilirler. Örgüt ve güdümündeki partinin bölgede halka yaptığı baskıyı biliyoruz.

''ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN BÜYÜK RİSK ALDIK''

- Çözüm sürecini biz örgüt için değil halkımız için istiyoruz. Bugüne kadar maruz kaldığımız darbe girişimlerinin bir sebebi de budur. Çözüm süreci için büyük risk aldık. Atacağımız adımlarla pek çok kurumlarla karşı karşıya getirildik.

''TEK SEBEBİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

- Ne diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız, İmam Hatipleri kapatacağız diyorlar. Ben dindar Kürt kardeşlerimizin bunlara yanıt vereceğini biliyorum. Biz bu ülkede müslümanlar olarak bu duruşu sürdüreceğiz. Biz bu çaba içindeyken bölücü örgüt bütün yatırımların ortaya çıkışını geciktirdi. Bölgeye yatırım gelmiyorsa tek sebebi terördür. Bu vatan üzerinde kim operasyon düşünüyorsa karşısında bizi bulur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23