• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakkari’de "Okul Güvenliği” toplantısı

Yeniakit Publisher
2017-09-08 21:44:04 -
Hakkari’de "Okul Güvenliği" toplantısı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesi "Okul Güvenliği” toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul aile birliği başkanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda bir konuşa yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilerin güvenli bir ortam içerisinde eğitim öğretimlerine devam edebilmeleri, içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü zarar ve etkilerden korunmaları, okullardaki güvenlik kameralarının tamamlanması, Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu konularında çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Toprak, "İçeriden ve dışarıdan tehlike dediğim uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocuklarımızın güvenli bir şekilde servislere taşınması. Bu da onların esenliğini, güvenliğini, huzurunu, velilerin rahatlamasını sağlayacak faktörler. Bunları görüşmek, kararlar almak ve burada aldığımız kararları da ilgili birimlere, kurumlara, muhtarlarımıza, okul aile birliklerimize, belediyemize, hangi kuruma görev düşüyorsa burada almış olduğumuz kararları talimat olarak bu birimlere göndereceğiz. Burada karar altına alınan konuların ve görevlerin layıkıyla yapılarak amacımıza ulaşıp ulaşmadığımızı da denetleme görevini de valilik olarak biz yapacağız" dedi.

Daha sonra geçilen toplantıda, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri ve uyuşturucuyla mücadele konusu ele alınarak değerlendirildi. Ardından İçişleri Bakanlığı’nın "2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri" ile ilgili genelgesi okunarak katılımcılara bilgi verildi.

Toplantı sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Cüneyit Orhan Toprak, "Önümüzdeki hafta başından itibaren 2017-2018 eğitim öğretim yılı bütün Türkiye’de olduğu gibi Hakkâri ilimizde de başlayacak. Sayın İçişleri Bakanımızla dün yapmış olduğumuz toplantı neticesinde bugün 81 ilde ve Türkiye çapındaki bütün ilçelerimizde okulda güvenli eğitim, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan korunması, servislerinin düzenli ve güvenlik bir şekilde hizmetlerini yerine getirmesi amacıyla bizde Hakkâri’de ilgili kurum müdürlerimiz, belediye başkanımız, okul aile birliklerimiz, muhtarlarımızla beraber bir toplantı gerçekleştirdik. Çok da verimli oldu toplantı. Bu sene okullarda uygulamaya girecek olan güvenli eğitim koordinasyon görevlisinde tutunda kamera sistemlerine kadar, servis güvenliğine kadar birçok konu ele alındı ve değerlendirildi. Uygulamadaki eksiklikler, yeni uygulamaya koyacağımız tedbirler toplu olarak değerlendirildi, uygulanabilir bir hale getirildi ve karar altına alındı. Almış olduğumuz bu kararları ilgili kurumlara talimat olarak vereceğiz ve takibini de bizzat valilik olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bazı tedbirlerden kısaca bahseden Toprak, “Öncelikle çocuklarımızın güvenliğini birinci derecede ilgilendiren servislerin çok sıkı bir denetim altına alınması, şoförlerin, araçların tam olarak gerekli olan şartları taşımasının kontrol edilmesi, kamera sistemleri ile gözlenmesi, okul etrafında okul ile ilgisi olmayan yabancı şahısların oralarda bulundurulmaması, emniyet birimlerimiz ve okul yönetimimiz tarafından bu tip kişiler tespit edildiğinde oralarda uzaklaştırılması. Velilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul aile birliği başkanları başta olmak üzere uyuşturucu ve zararlı maddelerin uygun bir şekilde eğitiminin yapılarak çocuklarımızda da bir merak uyandırmayacak şekilde eğitimlerini verip bu alışkanlıklardan kurtarmak, rehber öğretmenlerimizin bilhassa iyi bir şekilde motive edilerek ve yerine göre gerekirse denetlenerek köyden gelecek çocuklarımızın sosyal ortama uyumları, yabancılaşmamaları, özel sorunlarını yakından takip konusunda, onların eğitimi ve denetimi gibi birçok konu ele alındı. Burada birçok kurama görev düşüyor. Okul çıkışlarında araçların sürat yapmaması için bazı engeller konması gibi. Okul bahçelerinden akarsulara açılan kapılarımız var bildiğiniz gibi. Zap bölgesinde bilhassa. Bunların bahçe güvenliğinden tutunda aklınıza gelebilecek bütün konular masaya yatırıldı. Buradaki amacımız, çocuklarımızın tamamen eğitim ve öğretime konsantre olarak zararlı etkilere kapalı bir şekilde hem kendilerini geliştirip topluma faydalı birey haline gelebilmeleri ve güvenli, huzurlu bir ortam içerisinde faydalı yararlı eğitim öğretimin tam olarak amacına uygun şekilde bir sezon geçirmeleridir. Bu amaçla bu toplantımızı geniş katılımlı olarak bugün gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23