• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakikatin ve halkın gür sesi Serdengeçti’yi rahmetle anıyoruz

Yeniakit Publisher
2017-11-10 09:45:00 - 2017-11-10 09:46:42
Hakikatin ve halkın gür sesi Serdengeçti’yi rahmetle anıyoruz

Türkiye’deki İslami mücadelenin sembol şahsiyetlerinden Osman Yüksel Serdengeçti, vefatının 34. yıl dönümünde dua ve özlemle yad ediliyor.

HARUN SEKMEN/ İSTANBUL Türkiye’deki İslami mücadelenin sembol şahsiyetlerinden Osman Yüksel Serdengeçti, vefatının 34. Yıldönümünde dualar ve özlemle yad ediliyor. Çıkardığı Serdengeçti dergisiyle bütünleşerek hakkı haykıran, İsmet İnönü önderliğindeki CHP iktidarının zulüm dolu uygulamalarına karşı İslam’ın nazlı sancağını en önde dalgalandıran Serdengeçti, 10 Kasım 1983 yılında Hakk’a yürümüştü.

HAKİKATİ HAYKIRDI

İslam’ın bütün maneviyatının Anadolu topraklarından atılmaya çalışıldığı bir dönemde çıkardığı Serdengeçti dergisi ile İslami ve milli bir mücadelenin fitilini ateşleyen Osman Yüksel Serdengeçti, yazıları nedeni ile birçok defa hapse girmek zorunda kaldı. İsmiyle müsemma haline gelen Serdengeçti her sayısından sonra Anadolu insanının teveccühünü daha fazla kazandı. Derginin bu yükselişi dönemin muktedirlerini çok fazla rahatsız ettiği için defalarca toplatıldı. İnönü döneminin tek parti yönetimi başta olmak üzere akabinde gelen cuntacıların hüküm sürdüğü süreçte de çok fazla baskı altında kaldı. Hapishaneler onun için adeta ikinci bir ev konumuna geldi. Öyle ki, her yazısından sonra, “açılın kapılar Osman geliyor” sözleriyle hakikat uğruna bedel ödemekten çekinmeyeceğini haykırdı. 

DÜŞÜNDÜREN NÜKTELERİ HÂLÂ HAFIZALARDA

Üstad Necip Fâzıl Kısakürek’in yakın dâvâ arkadaşlarından olan Serdengeçti, hazırcevaplığından doğan nüktedanlığıyla da biliniyordu. Parkinson hastalığına yakalanan Serdengeçti, hastalığını da “Parkinson öyle hoş bir isim ki, araba markasına benziyor. İnsanın keşke benim de bir parkinsonum olsun diyesi geliyor. Mao’da bu hastalık varmış yahu. Eh yine de büyük adam hastalığı. Ne de olsa serde fukaralık var, bu da proleter hastalığıymış, bize de böylesi yakışır. Siroz olup da burjuva hastalığına tutulacak değildik ya” diyerek dalgaya alır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bir süre Hacettepe Üniversitesi’nde tedavi gören Serdengeçti, 10 Kasım 1983’te Hakk’a yürüdü. 

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23