• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haftalardır bekleniyordu Bakanlık az önce duyurdu

Yeniakit Publisher
2017-03-28 12:37:00 -
Haftalardır bekleniyordu Bakanlık az önce duyurdu

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri için bekleyiş an itibariyle son buldu. MEB, sözleşmeli öğretmen alımında mülakata kalanları açıkladı ve mülakat yerleri belli oldu. Öğretmen adayları, mülakat yerlerini http://mebbis.meb.gov.tr vehttp://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecekler.

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı. 2017 öğretmen alımları için yapılacak olan mülakatlar nisan ve mayıs aylarında gerçekleşecek. Adaylar, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini MEB'e bağlı olan İKGM üzerinden öğrenebililer. Sınav takvimine göre yerlerin dün açıklanması bekleniyordu ancak bir gün gecikmeli açıklandı.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular bilindiği üzere 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında yapılmıştı.  Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Bakanlığı’na bağlı olan http://mebbis.meb.gov.tr vehttp://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabileyecekler. Peki, atamalar ne zaman olacak? Hangi dalda kaç tane öğretmen alınacak? İşte, tüm detaylar!

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin açıklanması ardından atamaların ne zaman yapılacağı gündeme geldi. MEB’in resmi takvimine göre adayların mülakatları  Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.

BRANŞ DAĞILIMI NETLEŞTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi ve branş dağılımı listesini duyurdu. İşte, bakanlığın yapmış olduğu o açıklama:Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

EK ATAMALAR İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Ek öğretmen ataması için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sayfası üzerinden atama duyurusu gerçekleştirdi.

Bakanlığın açıklamasına göre, 2016 yılı içinde sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapan adaylardan, sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alıp atanamayanlara yönelik 1.367 atama yapılacak. 2016'da sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar eğitim kurumu tercihlerini 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapabilecek. Bakanlık ek atama kontenjan dağılımını da açıkladı. Bu kapsamda en çok kontenjan 398 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Bunu 143 kontenjanla İngilizce ve 136 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti. İşte, ek öğretmen ataması hakkında detaylı bilgiler ve başvuru sayfası;

KİMLER BAŞVURABİLECEK? BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

1.1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

1.2. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

1.3. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

1.4. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

1.5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

1.5.1. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

1.5.2. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

1.6. Tercihlerine atanamayan adaylardan “1.5.2. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

1.7. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

2.1. İl millî eğitim müdürlüklerinde, atamalardan sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında; “Başvuru Onay Komisyonu” oluşturulacaktır. İl millî eğitim müdürlüğünce öğretmenlik başvurularının kabul edilmesi ve onaylanmasına yönelik işlemler için ilçe millî eğitim müdürlüklerinde de Başvuru Onay Komisyonu oluşturulabilecektir.

2.2. Başvuru ve onay işlemlerine yönelik hususlarda gerekli önlemler, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince alınacaktır

3.1. Atamalar 7 Nisan 2017 tarihinde adayların tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. 3.2. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23