• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hafif ticari pazarını 2015’te GAZ’layacak

Yeniakit Publisher
2014-11-24 17:35:00 -
Hafif ticari pazarını 2015’te GAZ’layacak

2015 yılının üçüncü çeyreğinde panelvan ve minibüsü devreye sokacaklarını söyleyen Gaz Ticari Araçlar Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu, “ Gazelle Next lokomotifimiz olacak. Bin 500 adet satış hedefliyoruz. Yerlileştirme oranımız ise önümüzdeki sene yüzde 50’lere çıkacak” dedi.

Gaz Ticari Araçlar Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu, otomotiv pazarında yıl genelinde küçülmeler yaşandığını söylerken son iki aydır gerek binek gerekse ticari araçta toparlanmalar görüldüğünü hatırlattı. Bu süreçte makro ekonomik göstergelerin de etkili olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, Gaz Ticari Araçlar’da da hareketli bir döneme geçtiklerinin altını çizdi.

BİN 500 ADET SATIŞA ODAKLANDIK

Geçtiğimiz yıl bayi ve servis altyapısına odaklandıklarını, 2014 Ağustos’una kadar, üretilen 300’lük Gazelle Business için motive oldukları belirten Tiryakioğlu, “Bu yıl hem satış hedefi hem de bayi ve servis altyapısı çalışmalarında başarı sağladık.Planlarımızı Gazelle Next üzerine kurduk. Mersa olarak 2015 projeksiyonumuzda bin 500 adetlik satış hedefimiz var.” dedi. Otomobil toplam pazarını 650-700 binlerde öngördüklerini, önümüzdeki sene için ise bunu değiştirecek önemli göstergelerin olmadığına dikkat çeken Tiryakioğlu, “Makro sıkıntılar, bölgesel gelişmeler devam edecek görünüyor. Seçim sürecini de hesap ettiğimizde büyük rakamlar telaffuz etmek gerçekçi olmaz” dedi.

3. ÇEYREKTE PANELVAN VE MİNİBÜS GELİYOR

N1 olarak tarif edilen hafif kamyonet sınıfında 17-18 binlik bir satış beklediklerini söyleyen Tiryakioğlu, BDDK’nın kredi düzenlemeleri gibi sektöre yönelik uygulamaların satışlara sirayet ettiğine işaret eden Tiryakioğlu şöyle devam etti: “ Sınıfımızda yüzde 6.5- 7 bandında pay almamız bizim için önemli olacak. Tek kabin uzun ve kısa araç üretiyoruz. Önümüzdeki yılın ortasında (2015’in üçüncü çeyreğinde) panelvan ve minibüsü devreye alacağız. Lokomotifimiz yine Next modelimiz olmaya devam edecek. Araç, 20 Ekim’de perakendeye girdi. 1 aylık sürede 80 adet satış yaparak önemli başarı yakaladı. Bu bağlamda filo satış çalışmalarımız ise sürüyor.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

20 BİN LİRAYA 20 AY SIFIR FAİZ

Müşteri ile birebir temas kurarak satış ve sonrası onların önceliklerine kulak verdiklerini, en geç yarım saat içinde çözüm ürettiklerini söyleyen Tiryakioğlu şu noktalara vurgu yaptı: “ Müşterimizle birebir ben de ilgileniyorum. Beklentileri temin etmek çok önemli. Bizi rakiplerimizden farklı kılan özelliklerden bir diğeri yüzde 25-30 yedek parça ve bakımda avantaj sunmamız. Araçlarımızda 3 yıl 150 bin km garantisi mevcut. Araçlarımız 42 bin 400 TL’den başlıyor. Lansman fiyatlarını yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. 20 bin liraya 20 ay sıfır faiz kampanyası ve 30 bin liraya 30 ay vade seçenekleri sunuyoruz”

YERLİLİK YÜZDE 50’YE ÇIKACAK

“Gaz Ticari araçlar Türkiye ile sınırlı değil. Doğu Avrupa’da Gaz’ın distribütörlük çalışması devam ediyor. Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına Türkiye üzerinden üretim yapılarak dağıtım olacak. Gaz Türkiye Projesi ile aracı kit halinde getirip Türk yan sanayini kullanıyoruz. Yerlileştirme oranımız yüzde 30’larda. Yakıt tankı ve egzos sistemindeki çalışmalarla bunu 2015’in ortasında yüzde 50’ye çıkaracağız” yorumunu yapan Tiryakioğlu, “ Lastikler, jantlar, iç aynalar, merkezi kilit sistemi, akü tamamen Türk sanayisine dayalı. Panelvanın minibüse çevrilmesi gibi ARGE çalışmalarımız olacak. Avrupa pazarına uyumlaştırmayı da ülkemizde yapmaktayız.” dedi.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN DESTEKLENMELİ

Tiryakioğlu, “ Araçlarımız ticaret yapan herkesi ilgilendiriyor. Sebzecisinden inşaatçısına kadar uzanan bir çizgideyiz. Araç çekici sektörüyle görüşmelerimiz var. Devlet Malzeme Ofisi, belediye alımları gibi temaslar sözkonusu. Sektörde taş üstüne taş koyana destek verilmesi taraftarıyız. Bugün Şaft ve jant Türkiye’den Rusya’ya gönderiliyor. Rusya’daki tüm araçlarda Türkiye’de üretilen şarz ve şaftlar var. 14 dönüm üzerinde Söğütlü’de 5 istasyonuyla üretim yapıyor olmamız Türkiye için önemli bir kazanım. 64 mavi, 4 beyaz yaka çalışanımız var. Söğütlü ve Ferizli’den istihdamımız mevcut. Oradaki halk bu sektörden ekmek yiyor. Otomotiv gibi göz önünde olan sektörde üretim yapan kuruluşlara biraz daha eğilmek gerek” yorumunu yaptı.

YILLIK 100 BİN ŞAFT GÖNDERİYORUZ

“Bir aracı getirip satma değil, artı katma değer sunmaya çalışıyoruz” diyen Gaz Ticari Araçlar Türkiye Müdürü Cengiz Tiryakioğlu, “Rusya’ya gaz firmasına yıllık 100 bin şaft gidiyor. Ruslar’ı çağırıp masaya oturtup katma değer ortaya çıkardık. Ticari araç showromda oturarak satılmaz. Bayiler kanalıyla sahaya inerek satış yapmak lazım. Müşteriye dokunup yerinden çıkararak pazarlama tarafında ilerleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

HAFİF TİCARİDE PAZAR DOYMUŞ DEĞİL

Tiryakioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “ Hafif Ticari Araç pazarı Türkiye’de doymuş değil. Hala bir talep patlaması yaşanabilir. Hurda teşviki gelir, vergiler azaltılırsa tüm pazarda olacağı gibi ticari araca da ekstra doping oluşturur. Türkiye’de altyapı yatırımları hızla ilerliyor. İnşaat artışları, kentleşme adımları hafif ve ticari araç pazarını tetikliyor. 2015 yılının ikinci yarısı itibariyle bu daha da hızlanacak. 15 -20 yıllık araçların piyasadan çekilmesi gerek. Sokaklarımızda Euro 1 motor geziyor. Bu da çevre kirliliğine neden oluyor. Bu alanlarda da dönüşümün yapılması kaçınılmaz. Bu çalışmalar somutlaşırsa büyüme rakamları da yüksek çıkacaktır”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23