• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haddini bil Avrupa!

Yeniakit Publisher
2014-12-17 07:52:00 - 2014-12-17 07:34:15
Haddini bil Avrupa!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’da yaşanan birçok olayı görmezden gelen AB’nin “14 Aralık operasyonu” hakkındaki tutumunu sert sözler ile eleştirdi. Çavuşoğlu, önceki dönemlerde Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeyi alışkanlık haline getirmiş olan AB’nin yapmış olduğu “Bunları serbest bırakın” eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

AKİT / ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’da yaşanan birçok olayı görmezden gelen AB’nin “14  Aralık operasyonu” hakkındaki tutumunu sert sözler ile eleştirdi. Çavuşoğlu, önceki dönemlerde Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeyi alışkanlık haline getirmiş olan AB’nin yapmış olduğu eleştirilerin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

AB’YE SERT ELEŞTİRİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Norveçli mevkidaşı Borge Brende ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında “14 Aralık operasyonu” hakkında AB’nin yaptığı, “Üyelik için hukuka saygı şart” açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

TALİMATA TEPKİ

“Gazeteciler hiç suç işlemez, o yüzden gazeteciler kesinlikle gözaltına bile alınamalıdır yaklaşımını da doğru bulmuyoruz. Gazeteci de suç işliyorsa dokunulmaz olmamalıdır ama bir soruşturma süreci var” diyen Bakan Çavuşoğlu, herkesin gazetecilerin tutuklanmasından dolayı üzüntüsünü dile getirebileceğini ve yargı sürecinin şeffaf olmasını dileyebileceğini belirterek, “Yargı süreci başladıktan sonra Türkiye’ye ve Türkiye’deki hükümete yönelik bu kadar ağır eleştiriyi biz kabul edemeyiz. Ben ‘bunları derhal serbest bırak’ talimatını kabul etmiyorum” dedi.

İNGİLTERE ÖRNEĞİ

İngiltere’de de gazetecilerin hapse girdiğini, gazetelerin kapandığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Biz arzu ediyoruz ki hiçbir gazeteci içeride olmasın. İddialar ispatlanıncaya kadar hiçbiri için suçlu diyemeyiz. Ama başsavcının açıklamaları da ortada. Gazetecilik dolayısıyla değil, başka iddialardan dolayı yargı sürecinin devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Terör ile mücadelede işbirliği çağrısı da yapan Çavuşoğlu, “İnşallah başta Suriye ve Irak’taki DAEŞ olmak üzere terörle mücadelede uluslararası örgütler ve ülkeler olarak daha kararlı bir şekilde adım atarız” dedi.

DAVUTOĞLU, BRENDE’Yİ KABUL ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende’yi kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutu’nda, basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat sürdü.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23