• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hacısalihoğlu: DAEŞ’in hedefi Türkiye’dir

Yeniakit Publisher
2016-05-05 19:26:00 -
Hacısalihoğlu: DAEŞ’in hedefi Türkiye’dir

Kilis’e 18 Ocaktan bugüne atılan roketler yüzünden 20’den fazla insan hayatını kaybetti. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Kilis’e neden roket atıldığı ve Türkiye’nin, Suriye’yi vurmamasında Rusya’nın etkisinin olup olmadığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye tarafından, DAEŞ’in elinde olan bölgeden atılan katyuşa mermileri yüzünden kentte yaşayan halk tedirgin. Devlet ise Kilis’te güvenlik önlemlerini artırırken yeni önemler için de çalışmalara devam ediyor. Kilis’in jeopolitik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, “Kilis, Suriye’de yaşanan çözülmenin olduğu bölgeye 20 kilometre uzaklıkta ayrıca Esad’ın rejim güçleri ve PYD’nin doğu kanadı da bu bölgede. Bir yandan da bizim sınıra kadar dayanan DAEŞ bölgesi orada’’ dedi.

“DAEŞ’İN HEDEFİ TÜRKİYE’DİR”

Kilis’e saldırıların maksatlı yapıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Başından beri Türkiye’yi doğrudan DAEŞ ile mücadele etmesi gereken bir kara gücüne dönüştürme çabası vardı. 30 yıl DAEŞ ile mücadele edeceğiz diye büyük laflar edenler, ellerini soğuk sudan sıcak suya değdirmeyecekler, doğrudan aracı kullanacaklar. Mehmetçik de gidip orada terör örgütü DAEŞ ile tek başına mücadele edecek. Bu büyük bir oyundu hep böyle kurgulandı. Türkiye hiçbir terör örgütünü diğerinden ayrı tutmuyorum dedi ve 2013 senesinde DAEŞ’i terör listesine aldı. Özetle DAEŞ’in hedefi Türkiye’dir. DAEŞ ile hep birlikte mücadele edilmesi gerekir” ifadelerinde bulundu.

“Bizi DAEŞ’e destek olan ülke konumuna getirmeye çalıştılar” diyen Hacısalihoğlu, “Bu kirli oyun tutmadı, şimdi de Kilis üzerinden Türkiye’yi Suriye’ye çekme hamleleri yapılıyor. Kilis’e roket atılmasından sonra devlet Kilis’i koruyamıyor, DAEŞ’e verilen desteğin bir sonucu denmesi de provokasyondur. Bu, DAEŞ denen enstrümanın nasıl kullanıldığını gösteriyor, DAEŞ’in arkasında ondan petrol alan Suriye ve onu destekleyen Rusya var. Silah kaynağını, finansman desteğini ve insan trafiğini denetleyenler var. Türkiye Kilis’e yapılan bu saldırılar karşısında DAEŞ mevzilerine yönelik öncelikle OBÜS’lerle askeri harekatlar yapmış ve örgüte önemli kayıplar verdirmiştir. Ayrıca daha fazlasını yapmaya hazırdır. Bu durum Esad’ın hamiliğini yapan Rusya açısından da değerlendirilmeli. Rusya, artık Türkiye ile olan ilişkisinin kıymetini bilmeli. Çünkü Türkiye Rusya’ya karşı ilişkilerde hiçbir zaman kendi çıkarlarının dışında başkasının keyfi çıkarları için hareket etmedi. Türkiye’nin tavrı Rusya açısından son derece kıymetliydi” diye konuştu.

Türkiye’nin, Rusya’ya kaşı çizgisini bozmadığını fakat Rusya’nın bunun kıymetini bilmediğini dile getiren Hacısalihoğlu, eğer Rusya hala bunu anlamadıysa kaybeden taraf olur ifadelerini kullandı. Türkiye’nin, Rusya’yı sınıra DAEŞ ile mücadele etmek için geldiği ve o yüzden Türkmenlere saldırmaması gerektiği konusunda uyardığının altını çizen Hacısalihoğlu, Rusya’nın ekonomik sıkıntılar içinde olduğu için çıkan gerilimden beslediğini vurguladı.

“KİLİS’İ KORUMAK TÜRKİYE’NİN ASLİ GÖREVİDİR VE GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR”

“Gerilimin artırılıp ilişkinin kanlı bıçaklı olmasını beklemiyorum” diyen Hacısalihoğlu, “Sayın Erdoğan, Putin’e başkalarını sevindirmeyelim diye çağrı yapmıştı. Uluslararası hukuku Suriye meselesinde en iyi koruyup kollayan Türkiye’dir. Ama bıçak kemiğe dayandığında da Türkiye’nin eli kolu bağlı değildir. Her türlü müdahaleyi yapmaya hazırdır, Kilis’i korumakta asli görevidir ve gereği yerine getirilecektir. Bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanıyla uzun mevzili obüsler konusunda temas kurdu. Bizdeki obüsler mevzili 60 km. 90 km’ye konuşlanacak olan Amerika’dan gelecek silahlar var. Ayrıca yeniden güvenli bölge konusunun gündeme gelmesi gerekir” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“SURİYE’Yİ DAĞITAN ESAD’DIR”

Bu sorunu hep beraber çözmemiz gerektiğini söyleyen Hacısalihoğlu, “Türkiye orada güvenli bölge oluşturalım, insan koridoru olsun dedi. Bugün Kilis. bütün bunlara kulaklarını tıkayıp, gözlerini kapayanlar açısından bir uyarı niteliği de taşıyor. Ortada eğer samimi koalisyon varsa, DAEŞ’i gerçekten terör örgütü görüyorlarsa başta Rusya’sı, batı ülkeleri, İran’ı olmak üzere, gelin o zaman Türkiye’ye yardımcı olun bu işi çözelim. Türkiye’nin, Kilis konusunda özellikle yerli ve milli üretim İHA’larla başlattığı yeni stratejileriyle devreye gireceğini biliyoruz. Görülüyor ki aslında Suriye’yi dağıtan Esad’dır. Kendi yurttaşını başka ülkenin hava kuvvetleriyle vuran bir rejimden söz ediyoruz. Türkiye milletiyle bütünleştikçe bu oyunlardan kurtulacaktır. Türkiye’yi asıl koruyacak olan millet ve devlet bütünleşmesinin kalkanıdır” diyerek sözlerini noktaladı.  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23