• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hacı Yakışıklı'dan, "Ölünün arkasından konuşulmaz!" diyenlere cevap!

Yeniakit Publisher
2016-06-24 19:10:00 -
Hacı Yakışıklı'dan, "Ölünün arkasından konuşulmaz!" diyenlere cevap!

“Ölünün arkasından konuşulmaz” ifadesi de son çağın hurafesidir! Ne zaman bir “millet düşmanı” ölse ve onun yaptığı “kötülükler” konuşulsa hemen birileri “Ölünün arkasından konuşulmaz” diye topluma ayar vermeye kalkıyor!

Gazetemiz Yazarı Hacı Yakışıklı, geçtiğimiz yıllarda kaleme aldığı bir yazısında, yukarıda bir kısmını alıntıladığımız ifadelere yer vermiş ve şunları yazmıştı:

Ölünün arkasından konuşmak diye bir durum olamaz, çünkü ölünün yüzüne karşı konuşma imkânı henüz yok! Üstelik ölen kişinin cevap hakkı olsa bile bunu kullanamayacağı için “arkasından konuşmak” ifadesi haksızlık gibi duruyor. Bunu “Ölen kişiyi iyi veya kötü anmak” diye düzeltelim!

Peygamberimiz (sav) “Ölülerinizin iyiliklerini anlatınız, kötülüklerini anmayınız” buyuruyor. Elbette peygamberimiz doğru söylüyor. Kişi öldükten sonra onun gıybetini yapmak olmaz; ancak ölen kişi topluma büyük zararlar vermişse bunları anlatacağız. İşte zalimlerin uşakları, peygamberimizin sözünü adeta bir slogan haline getirip herkesi susturmaya çalışıyorlar.  “Ölünün arkasından konuşmak” ile “dedikodusunu yapmak” aynı şeyler olmamasına rağmen sanki öyleymiş gibi gösteriliyor! Bu sözü iyi niyetlerle söyleyen kardeşlerimiz de var; ancak iyi niyetli olalım derken tuzağa düşmeyelim!

Firavun’un, Ebu Leheb’in ve daha nicelerinin ettiği zulümleri hepimiz biliyoruz. Bunlar da ölü! Ömrü boyunca Allah’ın âyetleriyle savaşmış adamların ettiği zulmü anlatacağız ki bir daha yaşamayalım.

Gerçi, zalimin zulmünü haykırmak ve onunla mücadele etmek için ölmesini beklemeye de gerek yok! Diri iken mücadele edeceğiz, ölüp toprağa girince yaptığı zulümleri “balık hafızalı” kalmamak için dile getireceğiz! Kişinin yaşam tarzı, kaşı-gözü, huyu suyu mevzu bahis değil!


ÖNE ÇIKAN VİDEO

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23