• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günün yemeği; Beşamel Soslu Fırında Makarna

Yeniakit Publisher
2015-05-03 14:15:00 -
Günün yemeği; Beşamel Soslu Fırında Makarna

Kolay ve lezzetli makarna tarifi..

Malzemeler:

  • 1 paket kalın çubuk makarna,
  • 1 adet et bulyon,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 2-3 litre kaynamış su,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı.

Sosu İçin:

  • 1 litre süt,
  • 5-6 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 adet yumurtanın sarısı,
  • Yarım paket hellim peyniri rendesi(isteğe bağlı).

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi.

BEŞAMEL SOSLI FIRINDA MAKARNA YAPILIŞI

Tencereye kaynamış suyu, et bulyonu, sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım.
İçine makarnayı ilave edip, haşlayalım ve suyunu süzelim.
Daha sonra tencereye çeşme suyu doldurup, süzdüğümüz makarnaları ilave edip, bekletelim.(çünkü soğuk suda azda olsa şişiyorlar)

Sosu için; tavaya margarini, unu koyalım ve kavuralım.
Üzerine sütü, tuzu ilave edelim ve topaklanmaması için çırpma teliyle hızlıca karıştıralım.
Pişmeye başlayınca içine hellim peyniri rendesini, yumurtanın sarısını ilave edelim.
Sonra hızlıca karıştırıp, 1 taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.(hazırladığımız sos muhallebi kıvamında oluyor)

Soğuk su içindeki makarnaları süzelim ve makarnaların üzerine hazırladığımız sosun yarısını dökelim ve karıştıralım.
Fırın tepsisini yağlayıp, üzerine makarnayı dökelim ve kaşık yardımıyla makarnayı tepsinin her yerine yayalım.
Kalan sosu makarnaların üzerine dökelim ve kaşıkla düzgünce yayalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Beşamel Soslu Fırında Makarnayı önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23