• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güney Amerika’ya savunma çıkarması

Yeniakit Publisher
2017-04-04 07:36:00 -
Güney Amerika’ya savunma çıkarması

Türk savunma sanayii, Güney Amerika bölgesinin en büyük fuarı LAAD’a milli katılım gösterecek. Fuarda, SSM koordinatörlüğünde 12 firma yeteneklerini sergileyecek.

Türk savunma sanayisisi, Güney Amerika bölgesinin en büyük fuarı Brezilya Savunma ve Güvenlik Fuarı’na (LAAD) milli katılım gösterecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM) yapılan açıklamaya göre, 4-7 Nisan tarihlerinde Rio de Janeiro’da gerçekleştirilecek fuara, müsteşarlık koordinatörlüğünde 12 firma ile Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği katılacak.

ASELSAN KABİLİYETLERİNİ SERGİLEYECEK

Bu kapsamda, fuarda, ASELSAN, BMC, Katmerciler, MKEK, NERO Endüstri, Nurol Teknoloji, OTOKAR, REPKON, ROKETSAN, SDT, TUSAŞ ve TAIS SHIPYARDS, savunma sanayisine yönelik kabiliyetlerini sergileyecek. Fuarda, ROKETSAN’ın Cirit, L-UMTAS ve OMTAS sistemlerinin kara platformlarına entegrasyonu, Cirit, L-UMTAS, SOM ve TEBER sistemlerinin hava platformlarına entegrasyonu; ASELSAN’ın Tank Modernizasyon Projesine yönelik elektronik ve silah sistemleri, IFF ve ESM sistemleri, sınır gözetleme sistemleri, seyrüsefer sistemleri; TUSAŞ’ın Atak Helikopteri ve Anka Sistemi, STM’nin MİLGEM tasarım kabiliyetlerinin ön plana çıkarılması planlanıyor.

600 FİRMA BU FUARDA BULUŞACAK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fuara, 600’ün üzerinde firmanın, 195 resmi delegasyonun, 90 ülkeden 40 bine yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor. 30 ülkenin milli katılım göstereceği fuarda, öncelikli olarak bölge ülkelerinden Brezilya, Kolombiya, Şili, Peru, Meksika ile Ortadoğu ve Afrika bölgelerinden ise Katar, Botsvana, Nijerya, Tunus ile görüşmeler yapılması öngörülüyor.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23