• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Gülen'in okullarını kapatmayız"

Yeniakit Publisher
2016-07-31 09:53:00 -
"Gülen'in okullarını kapatmayız"

Darbe girişimi sonrasında kanlı yüzü ortaya çıkan FETO'nun okulları teker teker kapatılırken, bazı ülkeler ise FETÖ'nün okullarını kapatmaya sıcak bakmadı.

Münübe Yılmaz

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi sonrası Türkiye'ye olan dostluğunu ve desteğini göstermek isteyen Somali ve Azerbaycan gibi ülkelerde FETÖ okulları için kapatılma kararı alınmış, ülke yönetimleri okullardaki personelin bir kaç gün içinde okulları boşaltmasını istemişti.
Fakat Türkiye'nin FETÖ'nün okullarıyla alakalı uyarı ve isteklerini dikkate almayan ülkeler de var. FETÖ'ye ait 14 lisenin bulunduğu Almanya, Türkiye'nin okulların incelemeye alınması isteğini dahi kabul etmedi. Almanya Federal Konseyi'nin başkanı Winfried Krestchmann, " Türkiye'den Gülen ile bağlantılı okulların incelemeye alınmasına dair bir istek geldi. Fakat biz bu okullar ile ilgili hiç bir olumsuz duyum almadık. Ayrıca bu yabancı bir ülkenin değil, Almanya'nın kendi meselesidir. Şayet okullar incelemeye alınacaksa, buna Almanya hükümeti karar verir" diyerek kanlı örgütün okullarına destek çıktı. Kenya hükümeti de, 1998'de örgütün kurduğu ilk eğitim kurumları arasında yer alan Ömeriye Vakfı'nı kapatmayı askıya aldı. Örgütün okullarını kapatmayı reddeden diğer bir ülke ise Endonezya. "Endonezya demokratik bir ülkedir ve Endonezya'nın iç işleri Endonezya'nın sorumluluğundadır" diyen kabine seketeri Pramono Anung, FETÖ'nün okullarını kapatmaya niyetleri olmadığını açıkça beyan etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23