• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen’i AK Parti kurtardı

Yeniakit Publisher
2013-11-29 21:56:56 - 2013-11-30 09:03:19
Gülen’i AK Parti kurtardı

2000 yılında, 10 yıl hapis talebiyle DGM’de yargılanan Fethullah Hocaefendi; 2006 yılında AK Parti Hükümetinin Terörle Mücadele Kanunu’nda yaptığı değişiklikle beraat etti...

KORAY TAŞDEMİR / NAİM TAŞBAŞI - AK Parti milletvekilleri ve istihbaratçılar, Taraf gazetesinin; “Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı sürmanşet haberinin fitne çıkarmak için yayınlandığını söylediler.

TURAN: O HABERİ YAPANLAR DURUŞUMUZU TEST EDEMEZLER

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AK Parti hareketinin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın sivilleşme yönünde gerçekleştirdiği icraatların Türkiye’de herkesin malumu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin hayal edilemeyecek şekilde Türkiye’nin askeri vesayetten ve MGK’nın mevcut halinden büyük bedeller ödeyerek bugünlere gelinmesi herkes tarafından biliniyor” dedi.

Turan, “Böyle kritik zamanlarda fitne çıkarmak için bazı şeyler yeniymiş gibi haber yapmak, bilinmeyen bir şeyi ortaya koyuyormuş gibi yapmak bir defa basın ahlakı ile bağdaşmaz. Recep Tayyip Erdoğan o dönemde o imzayı atmışsa neden ve niçin attığı herkes tarafından biliniyor. Bizim nereden geldiğimiz, nereye gittiğimiz ve ne işler yaptığımız ortada. O haberi yapanlar bizim duruşumuzu test edecek adam değiller” diye konuştu.

“FETHULLAH HOCA’YI AK PARTİ’NİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ KURTARDI”

Turan, dershane tartışmalarının kendi mecrasından çıkarıldığına ve başka bir hal almaya başladığını hatırlatarak, “Bununla ilgili art niyetli kim varsa adeta yangına körükle giderek fitne ateşini büyüterek konu ile ilgili tarafları üzmek için ayrı bir gayret sarf ediyor. 2004 yılındaki MGK belgesinde dershaneler konusu geçmiyor fakat o zamanki tavrı dershaneymiş gibi yaparak bu zamanda ortaya çıkarmak fitne ateşini körüklemekten başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

Türkiye’de terörle mücadele kanununda 2006 yılında değişiklik yapıldığını kaydeden Turan, “Önceki terör tanımda bir eylemin terör kapsamında değerlendirilmesi için şiddet ve cebir olması gerekmiyordu. AK Parti iktidarının 2006 yılında yaptığı değişikliğinde terör örgütü tanımına cebir ve şiddet şartı getirildi. Fethullah Hoca’nın da malum o davasından beraat etmesi de söz konusu değişlikle oldu. Ben olaya sağduyu bakan herkesin art niyetlilerin kim olduğunu göreceğini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

ORAKOĞLU: BU, SEÇİMLER ÖNCESİNDE BÖL PARÇALA YUT TAKTİĞİDİR

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu da, 2004 yılındaki konjonktürel ortama bakıldığında 28 Şubat döneminin izlerinin devam ettiğini belirterek, “AK Parti’ye kapatma davası da o dönemde açılmıştı. O gün AK Parti’den bugünkü performansı beklenemezdi zaten. Mecburen imzalanmış” dedi. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının tavsiye niteliğinde kararlar olduğunu da dile getiren Orakoğlu, “Askeri vesayet mekanizmalarının Türkiye’de uzun yıllar etkili olmasından ve demokrasinin geride bırakılmasından dolayı geçmiş dönemlerde emir gibi kabul edilmiş ama AK Parti bu kararları uygulamamıştır. Bugün Allah’a şükür çok iyi bir noktaya gelmiş durumdayız. Bugünkü ortamda bunu ortaya çıkarıp da şöyle böyle olmuş demek çok enteresan bir iştir” ifadelerini kullandı.

Orakoğlu, “Taraf gazetesinin böyle bir dönemde bu tutumunu tasvip etmiyorum. Bu, seçimler öncesinde böl parçala yut taktiğidir” dedi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23