• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen, Özal’a da hakaretler yağdırmış

Yeniakit Publisher
2014-04-18 09:07:00 - 2014-04-18 10:00:59
Gülen, Özal’a da hakaretler yağdırmış

ANAP iktidarının bir döneminde, emniyetteki cemaat kadrolaşmasının önünün kesilmesi üzerine, Fetullah Gülen'in Sızıntı dergisinde 1991 yılında yazdığı başyazıda, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a "Sarhoş, şaşkın kaptan, tarihin kanlı delisi, geveze, içi geçmiş ruh" şeklinde hakaretler yağdırdığı ortaya çıktı.

TİMUR ÇAĞRI / ANKARAMerhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 21. yılında rahmetle anılırken, Başbakan Erdoğan’a resmen savaş açan Fetullah Gülen’in, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la da bir dönem karşı karşıya geldiği ortaya çıktı. Özal’ın cumhurbaşkanı olup, Mesut Yılmaz’ı da başbakan koltuğuna oturtmasından sonra Emniyet içinde kadrolaşan cemaatçiler hakkında soruşturma açılmasının ardından Gülen’in, bir yazı kaleme alıp, Özal’a etmedik hakaret bırakmadığı gün yüzüne çıktı.

Fetullah Gülen’in, bu olaydan dolayı Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a kızıp, Sızıntı Dergisi’nin 1991 yılı Ağustos sayısında, ‘Milletin Önünü Kesen Kanlı Kabul’ başlıklı bir yazı kaleme aldığı ortaya çıktı. Söz konusu yazıda, Gülen isim vermeden Turgut Özal’a seslenerek, “Sen ‘çağdaşlık’, ‘çağ atlama’ nakaratıyla kendi kendini avuta dur, kazanç, gelir dağılımı, refah, mutluluk, keyif, neşe gibi gevezeliklerle teselli olmaya devam et… Aslında senin, çağdaşlığın da çağı yakalaman da sadece züğürt tesellisi ve kendi kendini aldatma; senin icraatın sırf bir taklit, idaren de, kurtları çobanlığa yükseltip çobanları da sürüleştirmekten ibaret” dedi.

“İÇİ GEÇMİŞ RUH”

Aynı yazıda Gülen yine Özal’a ithafen, “Sen karanlık düşüncelerin esiri, ikide bir zamanın çıkmazına düşen ve elli defa burnunu yerlere sürtmeden kendine gelmeyen içi geçmiş ruh!.. Sürekli ufuksuz!.. Bilinmezlere yelken açan sarhoş ve şaşkın kaptan!.. Ey, kinin, nefretin, garazın, muhakemesizliğin azat kabul etmez kölesi! Ey, kendi tarihinin sayfalarını kanla kirleten tarihin kanlı delisi, cinnetinin de bir sınırı olmalı değil mi?” cümlelerini kullanıyor.

FARUK MERCAN KİTABINDA DOĞRULADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fetullah Gülen’in, Özal’a neden bu kadar sinirlendiğini ise Cemaate yakın bir gazeteci olan Faruk Mercan geçtiğimiz yıllarda yazdığı bir kitabında açıkladı. Mercan’ın, Pensilvanya’ya gidip Gülen ile görüşerek kaleme aldığı, ‘Fetullah Gülen’ isimli kitabında, Gülen’in söz konusu başyazısından sonra Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal’ı hemen F. Gülen’e gönderdiği belirtiliyor. Gülen’in, Özal’a hakaretlerde bulunmasının sebebi ise kitabın 136. sayfasındaki, “Gülen’in başyazısında Özal’a verdiği mesaj, Mesut Yılmaz’ın parti lideri olmasıyla ilgili değildi. Mesele, ANAP’ta oluşan bu yeni yapılanmanın etkisiyle bazı bürokratların sadece dindar (cemaat mensupları olduğu ileri sürülüyor) oldukları için devletteki görevlerinden alınmalarıydı” cümleleriyle açıklandı.

CEMAATÇİLERE SORUŞTURMA AÇILINCA YAZMIŞ

Gülen’in ağır yazının asıl sebebinin ise yazıdan bir buçuk ay önce Mesut Yılmaz ANAP Genel Başkanlığı’na seçilip dolayısıyla Başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından; polis okulları, akademi ve emniyetteki cemaatçi kadrolaşmayla ilgili soruşturmalar başlatması olduğu iddia ediliyor. Başbakan Yılmaz’ın ilk ataması ise, Emniyet Genel Müdürlüğüne Ünal Erkan’ı getirip, Ümit Erdal’ı ise Polis Akademisi Başkanı yapması idi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23