• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen Humeyni gibi dönecekti

Yeniakit Publisher
2016-07-29 08:01:30 - 2016-07-29 08:01:30
Gülen Humeyni gibi dönecekti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen’in darbe girişiminin başarılı olması halinde Humeyni gibi Türkiye’ye geleceğini belirtti. Bozdağ, “Humeyni Paris’ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye’ye öyle dönecekti ve Türkiye’de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı bana göre rejim de değişecekti” dedi.

YENİ AKİT / ANKARAAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk-TV’de katıldığı canlı yayında Fetullah Gülen’in darbe girişiminin başarılı olması halinde gerçekleştirmek istediği planı açıkladı. Adalet Bakanı Bozdağ, “Humeyni Paris’ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye’ye öyle dönecekti ve Türkiye’de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı bana göre rejim de değişecekti. Nasıl Atatürk ile beraber yeni bir Türkiye varsa Fetullah Gülen’in gelişiyle beraber yeni bir Türkiye ortaya çıkacaktı. Ben çok daha şey söyleyeyim Türkiye’de her şey değişecekti. Medyası, sermayesi, her şeyi el değiştirecek yeni bir Türkiye oluşacak ve bu yeni Türkiye’de Fetullah Gülen’in kurduğu yeni rejime biat etmeyen, sadık olmayan kimsenin yaşama hakkı olmayan bir yapıya doğru gidecek çünkü bambaşka bir şey” dedi. 

ABD’NİN DÜNYADAKİ ALGISINI OLUMSUZ ETKİLER

“Türkiye’nin Fetullah Gülen’in iadesini Amerika’dan isteme hakkıdır” diyen Bozdağ, “Amerika da Türkiye ile olan dostluk ilişkileri Türk – Amerikan çıkarları gereği bunu bize vermesi gerekir. Bu saatten sonra Fetullah Gülen’i himaye eden bir yaklaşım içerisinde olması gerçekten iki ülke arasında pek çok olumsuzluğa yol açacak sonuçlar doğurur. Demokrasi için hukuk devleti içinde Amerika’nın dünyadaki algısını çok ciddi şekilde olumsuz etkiler” şeklinde konuştu. 

O ZAT TUTUKLANMALI

Gülen’in iadesinin aciliyet gerektirdiğini vurgulayan Bakan Bozdağ, “Bu darbenin artçısının olma ihtimali var ve bu artçısını da yine Pensylvania’daki bu zatın yapabilme ihtimali güçlü. İkinci bir darbe teşebbüsünün önlenmesi bakımından ve bunun böylesi bir teşebbüsü sevk ve idare etmemesi bakımından da bunun yakalanması ve tutuklanması aciliyet kesbetmektedir ve pek çok deliller karartılıyor. Şu anda bunları sevk ve idare eden merkez orası olduğu için oradan talimatlarla pek çok iş yapılıyor. Onun için oradan gelen talimatla bu delillerin karartılmasının önüne geçilmesi de son derece önemli” ifadelerini kullandı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ULUDERE, YAZICIOĞLU DOSYALARININ RAFTAN İNMESİ GEREKİR

Adalet Bakanı, Uludere, Yazıcoğlu dosyalarıyla FETÖ’yü ilişkilendiren iddiaların sorulması üzerine, “Bunların hepsinin raftan inmesi gerekiyor zaten inmezse eksik olur. Bunların hepsinin yeniden ele alınması gerekiyor, yeniden değerlendirilmesi gerekiyor çünkü ortaya çıkan durum bütün bunların üzerindeki şaibeleri belki ortadan kaldıracak sonuç doğurabilir. Onun için bu yeni durumu ve bu durumun ortaya çıkardığı delilleri soruşturma makamlarının yeniden ele alacaklarına ve bu soruşturmaları genişleteceklerine ben inanıyorum ve hakikatler de ortaya çıkacaktır oralarda da” karşılığını verdi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23