• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen grubu münafıklık yapıyor

Yeniakit Publisher
2014-08-21 08:07:00 - 2014-08-21 07:55:12
Gülen grubu münafıklık yapıyor

Paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’e bağlı olanların geçmişte emniyet, yargı ve askeriye gibi devletin sinir merkezlerine sızmak için takiyye adı altında namazı gizli kılmaları, oruç tutmamaları, içkili ortamlarda bulunmaları ve dini haklar talepli eylemlere katılmamaları gibi durumları söz konusuyken, bugün ise Paralel Yapı’ya yönelik operasyonlarda ibadetleri açıktan yapmaları ve bunları medya organlarında dağıtmaları riyakarlık olarak yorumlandı.

Paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’e bağlı olanların geçmişte emniyet, yargı ve askeriye gibi devletin sinir merkezlerine sızmak için takiyye adı altında gizli namaz kılmaları, oruç tutmamaları, içkili ortamlarda bulunmaları ve eylemlere katılmamaları gibi durumları söz konusuyken, bugün ise Paralel Yapı’ya yönelik operasyonlarda ibadetleri açıktan yapmaları ve bunları medya organlarında dağıtmaları sert tepki çekti. 

BADILLI: BU DURUM MÜNAFIKLIK GİBİ BİR ŞEYDİR

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Abdülkadir Badıllı, Fetullah Gülen grubu mensuplarının yukarıdan onay gelmediğini söyleyerek, ibadetleri geçmişte gizli yaptıklarını söyledi. Şimdi ise emniyetteki operasyonlar sonucunda sahur, iftar yaptıkları ve toplu namaz kıldıkları fotoğrafları kamuoyunda paylaştıklarını ve emniyetin önünde açıktan Kur’an okunduklarını ifade eden Badıllı, “Bu şekilde davranarak dini kendilerine alet ediyorlar. Allah muhafaza bu münafıklık gibi bir şeydir” dedi. 

URHAN: BU BİR VEBALDİR

İlahiyatçı Doç. Dr. Nedim Urhan ise Fetullah Gülen grubu mensuplarının İslam’da olmamasına rağmen ibadetlerini geçmişte gizli, saklı yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Allah’ın emri olan namaz ibadetinin şahsi menfaat için gizli kılınmayacağını kaydeden Doç. Dr. Urhan; “Ya göründüğün gibi olacaksın ya da olduğun gibi görüneceksin. Bunlar geçmişte ibadetleri gizli yapıyorlardı şimdi ise menfaatleri icabı açıktan yapmaya başladılar. Bu bir vebaldir ve bu vebalin altından kalkmak zayıftır” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23