• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen Erdoğan için: Arkadaşın boyu uzun ama...

Yeniakit Publisher
2015-08-04 22:39:00 - 2015-08-04 22:56:44
Gülen Erdoğan için: Arkadaşın boyu uzun ama...

Gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce, Today’s Zaman’ın açılışından hemen önce görüştüğü Fetullah Gülen’in kendisine Erdoğan için Arkadaşın boyu uzun ama gözüme girdi biraz” diyerek kendisine eleştirilerine son vermesi mesajı verdiğini söyledi.

Gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce, TV NET’te katıldığı programda Fethullah Gülen ve grubu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Gülerce’nin konuşmasından öne çıkan bölümler…

“ARKADAŞIN BOYU UZUN AMA…”

Today’s Zaman’ın açılış yılı 2007. Hatırlayanlar hatırlayacaktır; o zamanki açılışa Sayın Erdoğan ve Sayın Gül geldi. O açılıştan bir hafta 10 gün önce Amerika’daydım. Ben o zaman köşemden Sayın Erdoğan’a eleştiriler yöneltiyordum. Kendi vicdanıma göre eleştirilerim vardı. İlginç bir şekilde Fethullah Gülen’le görüşürken bana Sayın Erdoğan’la ilgili olarak “Arkadaşın boyu uzun ama gözüme girdi biraz” dedi. Göze girecek olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, göze girecek olan da cemaat lideri. Ben anladım o zaman, “Artık eleştirmeyin” diyor.

Fethullah Gülen’in böyle ani dönüşleri vardır. Mesela firavun, Nemrut, Yezid diyor. Paranoyakça paralel olanlar diyor. Emniyet’te yuvalanmışsınız. Oradaki istihbaratçıyı bağımsız aday yapmışsınız. Zekeriya Öz, PKK’yı eleştiriyor Gezi olaylarına katılmadığı için. Devleti korumakla görevli kişi. Bu örneği niye anlatıyorum; zihniyeti anlasınlar diye insanlar…

KÜRESEL HİPNOZ HAREKETİ

Ben bu hareket için Küresel Hipnoz Hareketi diyorum. Her Perşembe akşamı Hz. Peygamberle görüşüyor, direktif alıyor. Hata yapmaz ve masum. Bir beden de iki kişi var. Amerika’da hastaneye yattığında bu olaylar başlamadan önce tam sayfa ilan veriyor; “O kadar yoğunluğu içerisinde vakit ayırarak iman dolu sesiyle…” Bunun hangisi Fethullah Gülen!

ŞARAP GELDİĞİNDE İÇİNE BİRAZ TUZ ATIN

Şimdi 17-25 Aralık operasyonları bazen konuşuluyordu. Biz de zannediyorduk ki Ergenekoncular falan hazırlıyor. Halbuki Zekeriya Öz’ler falan… Bunlar 20-25 sene önce yetiştirilen hazırlanan kadrolar. Hepsinin bir kod adları var. Bunlar kendilerini gizliyor. Mesela size şarap geldiğinde içine biraz tuz atın; dinen onun şarap hükmü kalkar.

Ben Fethullah Gülen’e şunu sormak isterim; Darbeciler başka bir şekilde vermek istiyor, siz dini kullanarak. Neden bu insanlara İslam’ı yaşama tadını yaşattırmadınız? Tek doğru kendisi olduğu için kendi dışındakilere paralel diyor.

SORULARIN ÇALINMASINA ŞAHİDİM

Demokrasilerde TSK’ya girmek mümkündür. Burada ulusalcılar çok büyük yanlışlıklar yaptılar. Orduya, yargıya, emniyete vs kendi adamlarını doldurdular. Eğer halkın sıradan mütedeyyin insanların girmesi için geçit vermediler. Bunlar kendilerini gizlemeyerek girmeye çalıştılar. Polis teşkilatında sadece istihbarata önem vermişler. Fethullah Gülen sevmiş bu işi. Aynı şekilde kamuda.

Evet sorular verildi. Ben akademisyenlerden şahidim. Sorular çalındı verildi. Fethullah Gülen’in küçük dünyası neden yıkıldı. Benim illegal faaliyetlere de destek vermemem tepki çekti. MİT Müsteşarına operasyon, MİT Tırlarına operasyon, 17-25 Aralık operasyonu…

ZAMAN GAZETESİ HER GÜN PENSİLVANYA'YA GÖNDERİLİYOR

Zaman her gün Pensilvanya’ya gidiyor. Zaman gazetesinin her sayfasını tafsilatlı olarak görüyor okuyor. Yanlış gördüğü yerleri çıkartıyor. Şimdi bazıları bunu şiddetle yalanlıyor. Ben 5 yıl boyunca bu gazetede Genel Yayın Müdürlüğü yaptım. Gazeteyi Altunizade’ye faksladım. Bakın söylüyorum bu hakkıdır da.

GÜLEN, ERDOĞAN'A KÜFÜR EDENLERE TEK KELİME ETMEDİ

Bir Doçent ve Fethullah Gülen onu çok yakından tanıyor, şu anda yurtdışında kaçak yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na alenen küfür ediyor. Ve ona tek kelime bir şey söylemiyor.

Today’s Zaman’ın yayın yönetmeni "IPad’im bozulmuş Başbakan yazıyorum Başcanavara çeviriyor". Tepkiler gelince de "Dünyada tek Başbakan burada mı var" diyor. Bunlar gözümüzün içine baka baka aklımızla alay ediyor…

Ben Başbakan yazacaktım da parmağım kalın başka bir şey çıkıyor. Benim tanıdığım Hocaefendi bu değil. Benim tanıdığım hocaefendi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına açıkça beddua edemez.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23