• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Gülen Cemaati'ni MİT aracılığıyla ABD kurdurdu'

Yeniakit Publisher
2016-08-09 01:34:00 - 2016-08-09 01:47:39
'Gülen Cemaati'ni MİT aracılığıyla ABD kurdurdu'

Bir dönem Gülen Cemaati içinde yer alan gazeteci Latif Erdoğan, Cemaat'le ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya koydu.

Gazetemiz yazarı Latif Erdoğan, CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın programına konuk oldu.

Latif Erdoğan, Fethullah Gülen ve kurduğu cemaat için, "Bediüzzaman Said Nursi'nin savunduğu bir cemaat yoktu. Herhangi bir görüş olmadan, sadece Allah'a itaat ederek sürdürdüğü bir hayatı vardı. Gülen, Said Nursi'nin yanından sırf onun düşüncelerine ters bir yapısı olduğu için ayrıldı. Sonra da din kisvesi altında bir cemaat kurdu. Fakat ben de sonradan anladım ki, bu kurulan cemaatin dinle uzaktan yakından alakası yok. Zaten Gülen hiçbir zaman 'Nur talebesiyim' demedi. Risale--i Nur'u kullanmak istedi. Said Nursi'nin ismini bile zikretmedi." ifadelerini kullandı.

"GÜLEN CEMAATİ'Nİ MİT ARACILIĞIYLA ABD KURDURDU"

Gülen Cemaati'nin bir dönem MİT teşkilatı tarafından destek gördüğünü belirten Latif Erdoğan, "Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen cemaatini destekledi. Cemaati MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur." dedi.

"TSK'NIN YÜZDE 90'I PARALELCİ ASKER"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Latif Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde yüzde 80-90 civarından paralelci askerin olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Gülen 90 yılında bana hayatını anlatan tek insandır. Elimde çok döküman ve bilgi var. Çevresiyle ilgili yaptığımız görüşmeler var. TSK'daki yapılanmaları da zannediyorum ki 76 yıllarına dayanan bir süreç ama bireysel bir yapılanma bu. Kurumsal olarak 80'li yıllarda çalışma yaptılar. Yapılanmanın başına bir kişiyi koymaları da 86'dan sonra gerçekleşiyor.

3-4 ay evvel ordu içindeki varlıklarının yüzde 90 dedim. Şu anda ekranda gördüğüm o generallerin, Akın Öztürk hariç hepsini tanıyorum ben.

Talebelik dönemlerinden biliyorum ben, Gülen'in yanına gidip geliyorlardı. Şey var mesela, Hulusi Akar'a, ‘Seni Fetullah Gülen ile görüştürelim' diyen asker. O Gülen'in talebelerinden birisiydi. Gülen'in yanına cumartesi pazar tatil günlerinde İstanbul'da veya İzmir'de gelip kalan insanlardı.”

"HÜSEYİN ÇELİK DÖNEMİNDE MEB'DE CİDDİ YAPILANMA OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Latif Erdoğan, Hüseyin Çelik'in Nur talebeleri ile irtibatı olan bir insan olduğunu ileri sürerek, "Harun Tokak, Van imamıyken orada beraber dostane ilişkileri olduğunu biliyorum. O dönemde ciddi bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılanma olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23