• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül: Kurşun atmadan Mısır’ı tüketiyorlar

Yeniakit Publisher
2013-08-16 20:49:49 - 2013-08-16 20:51:16
Gül: Kurşun atmadan Mısır’ı tüketiyorlar

Gül, Türk gazetecilerle bir araya geldi, “Mısır’da yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç, bugünkü çağda. Dostları bunun acısını duyuyor. Ben her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası, hepsinin. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, onlar da kurşun atmadan karşılarında bu büyük güçlerin tükenmesinden herhalde seviniyorlardır” dedi.

GEBELE - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Mısır’da yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç, bugünkü çağda. Herkes de bakıyor, görüyor, seyrediyor dışarıdan dostları, düşmanları. Dostları bunun acısını duyuyor. Ben her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası, hepsinin. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, onlar da kurşun atmadan karşılarında bu büyük güçlerin tükenmesinden herhalde seviniyorlardır” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin III. Zirvesi (Türk Konseyi) için bulunduğu Azerbaycan’ın Gebele kentinde, temaslarını izleyen Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Mısır’daki gelişmelerin zirve kapsamında nasıl değerlendirildiğine ilişkin soru üzerine Gül, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın uzaktan baktıkları için çok daha büyük bir fotoğraf gördüğünü belirtti.
“Herkes Arap dünyasının içine girdiği bu karmaşadan hem hayıflanıyor, üzülüyor hem de şikayet de var. Ayrıca bu ülkelerin bu kaostan çıkması herkesin arzusu” diyen Gül, Türkiye’nin çalışmalarının yakından takip edildiğini dile getirdi.
Suriye bu şekilde kendini tüketirken buna Mısır’ın da eklenmesinin “kolay kolay kabullenilecek şeyler” olmadığını vurgulayan Gül, “Ancak aklıselimle böyle bir kaosun içerisinden çıkma konusunda Mısır’ın önde gelenleri bir diyalog, çalışma yaparlarsa bizlerinki onlara sadece yardımcı olmak, fikir vermek ve destek olur” dedi. Cuma günü olması nedeniyle kalabalıkların tekrar toplanacağını, olayların gittiği noktanın da belirsiz olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç, bugünkü çağda. Herkes de bakıyor, görüyor, seyrediyor dışarıdan, dostları, düşmanları. Dostları bunun acısını duyuyor. Ben her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası, hepsinin. Bunu böyle görüyorum ve onun için daha da kötüye gidişi önlemek için ne gerekiyorsa bunu yapma yönünde aklımızı kullanıyoruz. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, onlar da herhalde kurşun atmadan karşılarında bu büyük güçlerin tükenmesinden herhalde seviniyorlardır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23