• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görme problemi okulda başarısız yapıyor

Yeniakit Publisher
2015-09-03 11:43:00 -
Görme problemi okulda başarısız yapıyor

Göz sağlığı, öğrencilerin okuldaki başarısını doğrudan etkiliyor.

Göz sağlığı bozuk öğrencilerin başarısız olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Sebahattin Taşkıran, gözlük kullananlar başta olmak üzere her öğrencinin okul öncesi mutlaka göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çocuklarda göz kusurlarının ihmal edildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Taşkıran, aileleri daha duyarlı olmaya çağırdı. Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala Taşkıran, görme kalitesiyle okul başarısının doğrudan ilişkili olduğunu söyledi. Görme ve duyma duyularının tam çalışmaması öğrenmeyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Taşkıran, "Başarının yakalanmasında kaliteli görmenin çok büyük payı vardır" dedi. Ailesinde göz problemi olan ve gözlük kullananlar başta olmak üzere her öğrencinin okul öncesi göz muayenesinden geçirilmesinin önemine dikkat çeken Taşkıran, "Görme problemi yaşayan çocuklar kitap okurken ve derslerde çabuk yorulurlar. Dikkatleri dağılır. Mesela normal bir öğrenci 2 saat kitap okuyabilirken göz sorunu olan çocuklar 10 dakikada bıkabiliyor. Baş ağrısı yaşayabilirler. Böyle bir durum da çocukta isteksizliğe yol açar." uyarısında bulundu. Bu durumun aileyi de yanılttığını belirten Taşkıran, "Aileler çocuğun okumayı sevmediğini düşünebilir. Bu doğru olabilir ama önemli bir kısmında da ya çocuğun işitmesinde bir problem vardır ya da görmede sorunu vardır." ifadelerini kullandı.

Çocuğun bir gözünün sağlam diğer gözünün problemli olabileceğine de işaret eden Taşkıran, "Aslında gözden kaçan en ciddi problemlerden birisi budur. Çocuk iki gözüyle birlikte baktığı için diğer gözündeki sağlık sorunu genel bir muayene yaptırıncaya kadar fark edilmiyor. O yüzden gözlerin tek tek muayene edilmesi önemli." diye konuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sebahattin Taşkıran, gözlük kullanan öğrenciler başta olmak üzere her öğrencinin okul öncesi mutlaka göz kontrolü yaptırması gerektiğini kaydetti. Taşkıran, basit bir kontrol şeklini ise şu şekilde anlattı: "Okulun ilk gününde öğrenciler, oturdukları yerden gözünün birisini kapatıp tahtada öğretmenin yazdıklarını görebiliyor mu bunu test etsin. Aynı test iki göz için de uygulansın. İki göz arasında fark hissedilirse mutlaka göz hekimine başvurulmalı."

CİHAN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23