• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Google'dan yasak!

Yeniakit Publisher
2015-10-21 12:24:00 -
Google'dan yasak!

Google, Android üreticilerine Marshmallow yasağı getirdi.

Akıllı telefon üreticileri, cihazlarında Google uygulamaları dahil etmek süretiyle işletim sisteminin kaynak kodlarını istedikleri şekilde değiştirebiliyordu. Ancak bu durum yeni Android 6.0 Marshmallow sürümüyle sona ereceğe benziyor...

Android Marshmallow'la birlikte Google, telefonun kullanılmadığı zamanlarda arka planda çalışan belirli uygulamaları kapatarak pil ömrünü önemli bir miktarda uzatan Doze modunu devreye sokuyor. Bu özellik tüm Android üreticilerinin cihazlarında varsayılan özellik olarak yer alacak. Yani üreticiler mevcut cihazları için Android Marshmallow'u mevcut cihazlarına yayınlamayı istiyorsa bu modu kendi özelleştirilmiş sürümlerinde iptal edemeyecek.

Sistem ayarlarında Doze modu tarafından önemli sistem uygulamaları haricinde tüm uygulamalar pil optimizasyonuna dahil edilecek. Google Play hizmetleri ve aygıt yöneticisi bu optimizasyondan muaf olacak. Örnek verecek olursak Samsung ve diğer üreticiler kendi uygulamalarının arka planda çalışması Doze modu tarafından engellenecek. Bu da uygulamaların yanlışlıkla açık bırakılması durumunda bekleme ekranında bataryayı bitirmeyecek.

 

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23