• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gönülleri fethetti

Yeniakit Publisher
2017-11-18 09:19:00 - 2017-11-18 09:20:48
Gönülleri fethetti

Güneydoğu’ya sürpriz bir ziyaret yapan Başbakan; Şırnak, Cizre, Hakkari ve Yüksekova’da vatandaşlarla kucaklaştı.

Şırnak’ta PKK’nın yıktığı camiyi yeniden ibadete açan Yıldırım, “Yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak’ı bağrımıza basmaktır” dedi.

Beraberindeki bakanlarla birlikte Şırnak, Cizre, Hakkari ve Yüksekova Dağlıca’ya çıkarma yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ilimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Beraber, birlikte önümüzde inşallah çok güzel günler olacak” dedi.

Yıldırım, cuma namazını terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda tahrip edilen ve onarımı tamamlanan Şırnak Geylani Camii’nde kıldı. Cuma namazının ardından caminin açılışını gerçekleştiren Başbakan, Şırnak’a son olarak 7 Nisan’da geldiğini, kentin 6 ay içinde ikinci kez kendilerini coşkuyla karşıladığını söyledi.

“BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Yıldırım, şöyle devam etti: “Bunların dini de yok kutsalı da yok. Bunlar, bırakın cami yıkmayı, bu alçak PKK terör örgütü masum insanları, askeri, polisi, korucuyu, önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürüyor. Çünkü bunlar talimat aldıkları efendilerinin dediğini yapıyor ama artık bitti. Yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak’ı bağrımıza basmaktır. Hangi etnik gruptan olursanız olun, başımız, gözümüz üstünde yeriniz var. Bunların hepsi tamam ama ayrımcılık olmayacak. Hepimiz şu ay yıldızlı bayrağın altında Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir vatandaşıyız. İşte bunu söyleyeceğiz. Şırnak’a 15 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık. Tabii ki yapacağız. Çünkü Şırnak, burada Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için, ülkenin geleceği için, milletimizin birliği, beraberliği için teröre rağmen ayakta duruyor, ‘Ben buradayım’ diyor. Cizre-Şırnak yolu yapılıyor. Daha önemlisi Şırnak’ı Siirt’e bağlayacak, Siirt’i de Van’a bağlayacak Bestler Dereler Yolu’nu da yapıyoruz, bunu da bitireceğiz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yıldırım, caminin tekrar ibadete açılmasına vesile olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a ve ekibine, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın okuduğu dua eşliğinde Geylani Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

“PAYLAŞAMAYACAK NEYİMİZ VAR?”

Cizre’ye de giderek vatandaşlara hitap eden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Paylaşamayacağımız neyimiz var? Allah’a şükür paylaşacağımız çok şeyimiz var. Kardeşliğimiz, zenginliğimiz, ülkemiz ve büyük bir medeniyetimiz var. Bunlar bize yeter. Artık zaman kaybını bırakacağız. Terörün enerjimizi azaltmasına izin vermeyeceğiz. Bütün enerjimizi, imkanlarımızı Şırnak’ın, Cizre’nin, 780 bin kilometrekare vatan toprağının daha da kalkınması daha da büyümesi için geleceğimiz olan gençlerimizin umudunun yeşermesi için çalışacağız. Ülkemizi de büyüteceğiz, milletimizi de aydınlık yarınlara taşıyacağız.

"HARİKASIN HAKKÂRİ"

Başbakan Yıldırım, Şırnak’taki temaslarının ardından geçtiği Hakkari’de Cumhuriyet Caddesi’nde de halka hitap etti. Hava kararmasına rağmen alanı ay-yıldızlı bayraklarla alanı donatan vatandaşlara seslenen Yıldırım, “Harikasın Hakkari” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Merak etmeyin, biz alçakların önünde eğilmeyiz, sadece rükuda eğiliriz. Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz. Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiye’dir. Irkçılık yapan bizden değildir. Bizim dinimizin emri budur. Irkçılık yok, etnik milliyetçilik yok, dini milliyetçilik yok, bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari’yle Kırklareli’yle Sinop’la Hatay’la 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla hep biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz.

Şırnak’ta Namaz Dağı üs bölgesini ve Dağlıca’yı ziyaret eden Başbakan Yıldırım, askerlere moral verdi. Yıldırım, helikopterle bölgede incelemelerde de bulundu.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23