• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı

Yeniakit Publisher
2016-04-30 06:59:00 - 2016-04-29 23:15:03
Gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı

UNUTULAN ZAFER KUT’ÜL AMARE’Yİ DEVLET KUTLADI

Kut’ül Amare Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Osmanlı’nın çoğulcu yapısını zaafa çevirenler bizi bu topraklardan ayırdı. Fizik sınırlarımız ayrılmış olabilir ancak gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’ndaki törene katıldı.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ders kitaplarındaki tarih anlayışında miletimizi, medeniyetimizi, neredeyse 1919 yılından sonra başlatan bir anlayışı kabul etmiyorum” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

• Şehit olan tüm askerlerimizi rahmetle anıyorum. Şair diyor ya ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır.’ Anadolu evlatları vatanın her karışını kanıyla yoğurdu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

• Ders kitaplarındaki tarih anlayışında milletimizi, medeniyetimizi, neredeyse 1919 yılından sonra başlatan bir anlayışı kabul etmiyorum. Bizim ordumuz sadece muvazzaf ordu değildir. Bir de mobil ordumuz vardır; bu da milletimizdir. Kurtuluş savaşı bir milletin ayağa kalkışı ve şahlanışıdır. 

•Böyle bir milletin tarihindeki zengillikleri anlatmaya değil kitaplar, kütüphaneler bile yetmez. Biz ne yapmışız, kendi tarihimizi gömmeye çalışmışız. Kut’ül Amare Zafere bunun en çarpıcı örneğidir. Bizim okullarda okutulan tarih kitaplarında Çanakkale Savaşı biraz işlenir. Ama bunun dışındaki olaylar görmezden gelinmiştir. Biz resmi tarihimizi yıllarca İngilizlerin istediği şekilde düzenlemişiz. 

• Tarihimizi yeni nesillere anlatmakta eksikliğimiz olduğunu kabul ediyorum. Kültür alanında istediğimiz gelişmeyi maalesef sağlayamadık. Şimdiki hükümet bu açığı kapatacaktır.

•Osmanlı’nın çoğulcu yapısını zaafa çevirenler bizi bu topraklardan ayırdı. Fizik sınırlarımız ayrılmış olabilir ancak gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı. Kuşatma boyunca Kut ordusu adeta Osmanlı’nın bir ordusu olarak hareket etmiş ve şehit vermiştir. 

• 3 fine bizim için önem arz ediyor. Bunlar bir tanesi mezhepçiliktir. Şiilik Sunnilik... Bizim Şiilik diye Sunnilik diye bir dinimiz yok. bizim dinimiz İslam’dır. Şu anda DAEŞ, El Kaide... Bunlar Kilis’e roket atarken ‘Allahu Ekber’ diyor. Peki ölenler kim. Onlarda ‘Allahu Ekber’ diyen benim kardeşlerim.

• Diğer bir fitne ise ırkçılıktır. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir milletiz.

• Üçüncü fitne terördür. İşte şehitlerimiz var. Askerden, polisten, koruculardan şehitlerimiz var. Fakat ben şu anda karşımda askerleri ve geleceğin askerlerini görüyorum. Sizler kutsal Peygamber ocağının mensuplarısınız. Dünyanın başka ülkesinde Mehmetçik sözü yoktur. Benim inanıyorum ki benim asker kardeşim, polisim, korucular bu yola bu inançla çıkmıştır. Bizim analarımız kınalı kuzu kime derlerdi. Askerlere... Bir de kınayı nerde yakardık. Düğünden önce geline... Bizde anlayış bu.

• Şimdi yoğun bir şekilde yapılan operasyonlar var. Bu operasyonların muzaffer ordusu sizlersiniz. Er veya geç bu operasyonlardan zaferle çıkacağız.

Türk sebatı İngiliz inadını kırdı

Başkaban Ahmet Davutoğlu da törende bir konuşma yaptı. Davutoğlu konuşmasında, “O günün zorbaları bugün bu topraklara yeniden musallat oldu. Kut’ül Amare’de yenilenler, Osmanlı’yı nasıl parçalarız diye plan yürüttüler. Bu sıradan bir kazanılan bir savaş değildir. Türk sebatı İngiliz inadını kırmıştır. Düşmanının bile necip dediği bir millete ait olmak ne büyük şereftir. Dün savaş şartlarında esirlere nasıl davranmışsak bugün de ayrım yapmadan savaştan kaçanlara öyle sahip çıkıyoruz. Çünkü bizi şehitlerimiz birbirimize bağlıyor. Bizim sadece geçmişimiz değil, geleceğimiz de birdir” ifadelerini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23