• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gökçebey'in sokaklarına kadın eli değiyor

Yeniakit Publisher
2017-05-30 12:11:10 -
Gökçebey'in sokaklarına kadın eli değiyor

Gökçebey ilçesinde istihdam edilen kadınlar, temizliğin yanı sıra park bahçe düzenlemesi ve kaldırım sökme işleri yaparak, aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Zonguldak'ın 21 bin 133 nüfuslu Gökçebey ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilen kadınlar, temizliğin yanı sıra park bahçe düzenlemesi ve kaldırım taşı sökme işlerini yapıyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yürütülen TYÇP kapsamında Gökçebey Belediyesi bünyesinde işe başlayan 25 kadın, haftada 5 gün çalışarak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Sokak ve mezarlıklarda temizlik yapan, park bahçe düzenlemesinde çalışan kadınlar, kaldırım taşlarını sökme görevini de yerine getiriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ev işi yapıyormuşuz gibi hissediyorum"

Kaldırım taşı sökme işinde çalışan 25 yaşındaki Gülseren Özsaraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asgari ücretle belediye bünyesinde istihdam edildiklerini söyledi.

Kendilerine verilen her türlü işi layıkıyla yapmaya çalıştıklarını ifade eden Özsaraç, "Belediyemizin bize verdiği görev gereğince kaldırım taşlarını söküyoruz, çöp topluyoruz, temizlik yapıyoruz. Genellikle erkeklerin yapamayacağı işleri yapıyoruz." diye konuştu.

Özsaraç, işlerinin kendilerine zor gelmediğini belirterek, "Ev işi yapıyormuşuz gibi hissediyorum. Burada kadınlarda çalışma isteği daha çok. Burada çalışarak evin bazı giderlerini ve mutfak masraflarını karşılıyorum. Çalışmaktan mutluluk duyuyorum." dedi."Yaptığımız işe alıştık"

Günnur Bilgin (37) ise bu şekilde çalışmanın, ev işi yapmaktan biraz daha zor olduğunu kaydederek, "Ancak yaptığımız işe alıştık. Kuradan fazla erkek çıkmadığı için biz kadınlar bu işleri yapıyoruz. Bu işe girdiysek, işimizi severek yapacağız." ifadelerini kullandı.

Gönül Saraç (37), belediyenin peyzaj gurubunda görev yaptığını dile getirerek, "Park ve bahçelerde çalışarak Gökçebey'i güzelleştiriyoruz. Erkeklerin yapması gereken işi biz yapıyoruz. Çünkü bahçe işi bizim işimiz. İlçede her yere kadın eli değiyor. Böyle olunca da vatandaşlar memnun oluyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23