• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Göçmenler Yunan'a isyan etti: Biz insanız!

Yeniakit Publisher
2015-09-04 16:51:00 -
Göçmenler Yunan'a isyan etti: Biz insanız!

Minik Aylan'ın kıyıya vuran cesedi göçmen sorununu Avrupa'nın gündemine taşırken, Avrupalı devletlerin göçmenlere yönelik ayrımcılık ve şiddeti devam ediyor. Yunanistan'ın Midilli adasında bu duruma isyan eden göçmenler, polisle çatıştı. Öte yandan Kos adasında Yunan milliyetçileri göçmenlere saldırdı.

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda, adadan ayrılacak olan gemilere binmek isteyen yaklaşık bin göçmene polis müdahale etti. "Atina!" sloganlarıyla gemilere binmeye çalışan göçmenlere karşı polis biber gazı kullandı. Göçmenler işe taş ve su şişeleriyle karşılık verdi. İsyan eden göçmenlerden birinin elindeki "Biz insanız" dövizi olaya damga vurdu.

Yaklaşık 2 saat süren arbedenin ardından limanda toplanan çoğu Afganistan uyruklu olduğu belirtilen göçmenler, polis ve liman görevlileri tarafından toplu halde Çamaka Plajı'na götürüldü. Gruptan ayrılanların Midilli dışında kara yolunu bir süre trafiğe kapattığı bildirildi.

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, Yunan devlet televizyonu ERT’ye yaptığı açıklamada, adadaki durumun patlamaya hazır bir bomba haline geldiğini belirterek, “Patlamadan önceki sıfır noktasındayız. Adada şu anda kaç göçmen bulunduğu bilinmiyor” dedi.

Göçmenlerin taşınması için tahsis edilen gemilerin yeterli olmadığını belirten Gallinos, “Şu anda kaydı tamamlanmış yaklaşık 8 bin kişi adadan ayrılmaya hazır ancak bu yetmiyor. Bana gemi değil, bir donanma lazım” diye konuştu.

Bu arada, Ege adalarında kaçak göçmen sorunuyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Midilli’ye gelen Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve Avrupa Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitri Avramopulos “öfkeli” vatandaşların sözlü saldırısına uğradı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Midilli’ye gelişlerinde kendilerini bekleyen bir grup vatandaş tarafından “hainler”, "satılmışlar" şeklinde sloganlarla karşılanan Timmermans ve Avramopulos belediye binasına sığınmak zorunda kaldı.

Öte yandan, en çok göçmen yığılmasının yaşandığı adalardan İstanköy'de (Kos), kayıtlarını yaptırmak için polis karakolu önünde bekleyen göçmenlere fanatik Yunanlıların saldırması üzerine taşlı sopalı kavga çıktığı bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, yaklaşık bir saat süren kavga sırasında yaralanan bir göçmeni kurtarmaya çalışan Kos Belediye Meclisi Üyesi Nikos Milonas’ın yaralandığı belirtilirken, fanatik Yunanlıların kendilerine müdahale eden bazı turistlere ve yabancı bir televizyon kanalının kameramanına da saldırıda bulunduğu kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23