• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Girişimci öğrenciler akıllı cihaz tasarlıyor

Yeniakit Publisher
2017-01-16 14:18:00 -
Girişimci öğrenciler akıllı cihaz tasarlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Girişimci Öğrenciler Akıllı Cihaz Tasarlıyor' yarışması 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Ankara CerModern Modern Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek.

Ankara Kalkınma Ajansının, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Bilişim Garaj Akademisi katkıları ile düzenlediği organizasyona, Ankara'da ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören 216 öğrenci katılacak. Öğrenciler etkinlik kapsamında üç boyutlu tasarım kabiliyetleri ile tasarlayacakları ürünlerini yine üç boyutlu yazıcılarla bastıracak, ardından robotik kitleri kodlayarak akıllı cihaz fikirlerini hayata geçirecek.

Proje kapsamında, üçer kişilik ortaokul ve lise öğrenci gruplarından oluşan 72 takıma Aralık ayı içinde 3 boyutlu tasarım ve baskı, kodlama ve robotik alanlarında yüz yüze eğitim verildi. Yüz yüze eğitimin ardından öğrenciler, üç boyutlu tasarım ve robotik kodlama bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere uzaktan eğitim müfredatına tabi tutuldu. Takımlar 17 ve 18 Ocak 2017 tarihlerinde edindikleri bilgi ve becerileri sergileyecek.

"Sistematik düşünme becerisi kazandırmak istiyoruz"

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, dünya ile rekabet edebilecek, daha güçlü bir Ankara için yola çıkan Ankara Kalkınma Ajansının, hayatın akışında ortaya çıkan sorunları algılamaya ve bu sorunlara yenilikçi çözümler üretmeye çalışan yeni nesillere bu yolda rehberlik etmeyi amaçladığını söyledi. Şayık, bu amaç doğrultusunda öğrencilerin akıllı cihazların çalışma mantığını kavraması, hayal ettiklerini tasarlamanın imkansız olmadığını görmeleri, tasarladıkları ürünleri kodlayarak yönetebileceklerini, hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen teknolojinin doğru kullanımı ile geleceğe yön verebilecek yenilikçi nesiller olabileceklerinin farkına varmalarının hedeflendiğini kaydetti.

Şayık, "Proje sonucunda öğrencilerin her birinin kod yazan veya 3 boyutlu ürün geliştiren ya da akıllı cihazlar üzerinde çalışan bireyler olmasını arzulamıyoruz. Asıl arzumuz genç neslin sistematik düşünme becerisini kazanmış, yenilikçi yaklaşımlar sergileyebilecek, hayatın her alanında girişimci ruhlarıyla adım atacak bireyler olmalarına katkı sağlamaktır" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23