• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Genç mimar adayları ustalığı 'Sinan'dan öğreniyor

Yeniakit Publisher
2016-10-10 21:01:00 -
Genç mimar adayları ustalığı 'Sinan'dan öğreniyor

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesini kazanan öğrenciler, Edirne'deki tarihi eserlerin yanı sıra Selimiye Camisi'nde yaptıkları inceleme ve eskiz çalışmalarıyla ilk dersi adeta Mimar Sinan'dan alıyor.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.

Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan Edirne'de okuyan Mimarlık Fakültesi öğrencileri, kentteki tarihi ve mimari açısından örnek eserleri inceleyerek geleceğe hazırlanıyor.

Selimiye Camisi'nin avlusunda ve bahçesinde yaptıkları eskiz çalışmalarıyla Mimar Sinan'ı anlamaya çalışan öğrencilerden Yusuf Mavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinan'ın ustalık eseri caminin bahçesinde ders yapabilmenin ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi.

Edirne'de kendilerini tahmin etmedikleri bir mimari zenginliğin içinde bulduklarını belirten Mavuş, şöyle konuştu:

"Edirne'nin metrekareye düşen tarihi eser bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ikinci durumda olduğunu öğrendim. Üniversiteye başladıktan sonra ilk dersimizi büyük dahi Mimar Sinan'dan alıyoruz. Buraya gelmeden önce böyle bir mimari zenginliğin ve birikimin içinde olacağımı zannetmiyordum. Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi ve Külliyesi'ni inceleyerek hayal gücümüzü genişletiyoruz. Mimar Sinan yüzyıllardır ders vermeye devam ediyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Diğer illerdeki öğrencilerden daha şanslıyız"

Mavuş, Edirne'de tarih ve mimari açısından büyük bir birikim olduğunu, bu birikimlerden ellerinden geldiğince yararlanmak istediklerini söyledi.

Kentteki eserleri incelemenin meslekleri açısından çok faydalı olduğunu belirten Mavuş, "Kubbe yapıları, minareler, avlu, kapılar üzerinde düşünülecek ve incelenecek o kadar ayrıntı var. Üniversite hocalarımız da bizi bu birikimden faydalanmak için onları incelemeye yönlendiriyorlar. İlerde bu birikimleri harmanlayarak kullanmak istiyorum. Sanırım mimarlık öğrencileri olarak diğer şehirdeki öğrencilerden biraz şanslıyız." diye konuştu.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23