• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'ye gelir gelmez söyledi: Türk vatandaşı olmak istiyorum

Yeniakit Publisher
2017-12-21 14:41:00 - 2017-12-22 12:17:17
Türkiye'ye gelir gelmez söyledi: Türk vatandaşı olmak istiyorum

İsrail teröristleri tarafından gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye getirilen Down Sendromlu Muhammed et-Tavil, Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İsrailaskerleri tarafından gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye getirilen Down Sendromlu Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

Sosyal ve psikolojik tedavi görecek olan Muhammed et-Tavil, Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve burada kalmak istediğini söyledi. 

Türk vatandaşı olmak istediğini vurgulayan et-Tavil, ''İsrailliler beni darp ettiler. Yaklaşık 4 saat hapsettiler. Sırtımdan darp ettiler ve kelepçelediler. Gece saat 23.00 civarında serbest bıraktılar. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, Allah’a şükürler olsun'' dedi. 

Bakan Kurtulmuş, ''Muhammed et-Tavil, İsrail’in Filistinlilere karşı yapmış olduğu son saldırganlığın, baskının ve zulmün sembol ismi oldu. Son intifada da İsrail askerleriacımasızca down sendromlu Muhammed evladımızı gözaltına aldılar ve kötü bir şekilde davrandılar. İsrail’in özellikle 1967’den bu yana sürdürmüş olduğu işgal, zulüm, baskı, sindirme politikaları sürekli devam ediyor. En sonda ABD yönetiminin almış olduğu kararı bahane bilerek, aslında bunun sadece bir başkent değiştirme olmadığını çok iyi kavramış olan İsrail, Kudüs’ü tamamen ilhak etmek için harekete geçti. Muhammed et-Tavil kardeşimiz de bu mücadelenin sembol kahramanlarındandır. Filistinlilerin direnişçi ruhunu sembolize ediyordu ama hiç haline, tavrına aldırmadan onu da yaka paça derdest edip götürdüler. Türkiye olarak sahip çıkıyoruz. Filistin davasına sahip çıktığımızın göstergesi olarak kendilerine burada ev sahipliği yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23