• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Geleceğin cazip yatırım alanı 2.El otomobil pazarı olacak”

Yeniakit Publisher
2018-02-17 17:16:00 - 2018-02-17 17:16:46
"Geleceğin cazip yatırım alanı 2.El otomobil pazarı olacak"

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, düzenlenen basın toplantısında “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği”ni de değerlendirdi. Denizaşan şöyle konuştu;

“Yönetmelik 2. El pazarında güven artırıcı önlemler getiriyor. Kurumsal firmaların çoğalması, bu işi yapan işletmelerin yetki belgesi ve belirli fiziki niteliklere sahip olması, merdivenaltı tabir edilen yerlerin zamanla ortadan kalkması anlamına geliyor. 5 yılda bir yenilenecek olan yetki belgesi ile 2.el pazarı kontrol altına alınacak. Yönetmeliğe göre ikinci el otomobil ve motosikletlerde motor, şanzıman, tork konvertörü, diferansiyel ve elektrik sistemi, satış tarihinden itibaren 3 ay veya 5,000 kilometre garantili olacak. Garanti süresi veya kilometresi içinde meydana gelen arızalar azami 30 iş günü içinde giderilecek. Aynı tip ve özelliklerdeki aracın 2.el fiyatında hizmet standartlarının belirsiz olması sebebiyle büyük farklılıklar oluyor. Yeni yönetmelik ile karlılık oranları da etkileneceğinden fiyat farkları azalacak. Ayrıca, kurumsal firmaların pazardaki payları  yükselecek. 5 yıl içerisinde toplam pazarda kurumsal firmaların payının yüzde 20’lere çıkmasını bekliyoruz. Pazara düzen gelmesi açısından bu yönetmeliği destekliyoruz”

Yeni yönetmeliğin Otoshops olarak kendilerine ekstra bir yükümlülük getirmediğini, belirtilen garantileri fazlasıyla verdiklerini de sözlerine ekledi.

“5 milyonluk pazara yatırım akılcı”

Denizaşan 2. El otomobil pazarının istikrarlı bir şekilde artırdığını belirterek “Yeni yönetmelik ile birlikte 2. El otomobil pazarı cazip bir yatırım alanı olacak. Otoshops’a gelen Yetkili Satıcılık taleplerinin katlanarak büyüyeceğini düşünüyoruz.” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Hibrit araç taleplerinesıra yazıyoruz”

Otoshops olarak 2017 yılını da değerlendiren Denizaşan “Hizmet verdiğimiz 2. El otomobil pazarı son 5 yılda sürekli büyüyor. 2012 yılını 3 milyon 150 bin adet ile geçen pazar, 2017 yılını 5 milyon 190 bin adet ile kapattı. Aynı dönemde sıfır otomobil pazarı ise dalgalı bir seyir izledi. Otoshops olarak 2017 yılına 5 bin adetlik satış hedefi ile başladık. Yetkili Satıcılarımızın da desteğiyle yılı bu hedefimizin yaklaşık yüzde 33 üzerinde, 6.640 adetlik satış ile tamamladık. 47 markaya ait birçok modelin alım ve satımını gerçekleştirdik. 2017 yılında 2. El hibrit araç soranlar çok oldu, hatta birçok müşterimiz talep yazdırdı. Hibrit araçların 2. El pazarına gelmeleri ile birlikte, yüzde 10’a varan bir pay alabileceklerini düşünüyoruz” dedi.

“2018’de Pazar büyümeye devam edecek”

Otoshops Genel Müdürü Denizaşan, 2018 yılında pazarın yaklaşık yüzde 10 büyüyeceğini öngördüklerini söyledi. Denizaşan “2. El pazarında satışların yüzde 5’i kurumsal firmalar tarafından gerçekleşiyor. Yüzde 45’i ise galeriler tarafından yapılıyor. Kalan yüzde 50 bireysel satıcılar. Kurumsala talep arttıkça Pazar güvenle büyüyecektir. Bizim de 2018 yılında satış hedefimiz 8 bin 500 araç. Biz genç bir firmayız. Yapılanma çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor. Halen Türkiye genelinde yeni yetkili Satıcılarla beraber 21 satış noktasına ulaştık.” şeklinde değerlendirdi.

“2.El Perakendede Online Nakit Alım Teklifi Veriyoruz”

2. el otomobil pazarına getirdikleri yepyeni çözümlerle müşterilerin hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirten Denizaşan “Aracını güvenle, anında nakit olarak satmak isteyenler için Otoshops doğru bir adres. www.otoshop.com websitemiz üzerinde 3 kısa adımda aracınızın bilgilerini doldurarak aracınız için ön değerleme fiyatına anında ulaşabilirler. Ekspertiz sonucunda bu fiyattan nakit satın alıyoruz”dedi.

“Mobil Ekspertiz Hizmetini Başlattık”

2. el otomobil pazarına getirdikleri diğer bir kolaylığın da ayrıca altını çizen Denizaşan “Aracını satmak isteyen kişilere büyük kolaylık sağlayan, ücretsiz olarak sunduğumuz, Otoshops Mobil Ekspertiz Hizmetini başlattık.

Aracını satmak isteyenler Otoshops Mobil’i hizmetinden yararlanmak isterse tek yapması gereken Otoshops ile temasa geçerek randevu almak. Mobil ekiplerimiz belirttikleri adrese geliyor, son teknoloji ile yapılan testler sonrası aracına o anki kaporta ve mekanik durumunu baz alarak, kesin fiyat teklifi sunuyor. Araç Otoshops tarafından satın alınıyor.

İstanbul il sınırları içinde uygulamaya başladığımız Otoshops Mobil, tüm Türkiye’de hızla yayılacaktır” şeklinde konuştu.

“İlkleri başardık, sektöre örnek olduk”

Otoshops olarak sektörde ilkleri başlattıklarını belirten Denizaşan sözlerine şöyle devam etti; “Otoshops’ta satışa sunulan tüm otomobillerin geçmişinden, anlık kaporta ve mekanik durumundan emin olabilirsiniz. Çünkü tüm otomobiller detaylı bir ekspertiz raporuna sahip. Otoshops, otomobili satmak isteyenler için aynı gün içinde araç sahibine ödemesini yaparak alım yaparken, satacağı her araca da 2 yıla kadar garanti veriyor. Ücretsiz Yol Yardım hizmetini de içeren Otoshops Garanti, mekanik parçaların yüzde 90’ını kapsıyor. Üstelik müşteriler satın aldıkları otomobili herhangi bir neden göstermeksizin, beğenmezse 7 gün içinde geri getirerek, başka bir otomobille değiştirebiliyor. Bu hizmetlerimizden bazıları sektörümüzde ilk kez uygulanıyor. Pazarın ihtiyacı olan güveni sağlamak için attığımız bu adımlar, sektörde örnek gösterilmeye başlandı. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23