• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze'de ilk anahtarlar teslim edildi

Yeniakit Publisher
2016-02-04 21:47:00 -
Gazze'de ilk anahtarlar teslim edildi

Katar'ın İsrail saldırılarında büyük tahribat yaşayan Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa ettiği Eş-Şeyh Hamad bin Halife Al Sani Toplu Konut Projesi'nin ilk etabının hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

İnşası tamamlanan konutların anahtar teslimi için Han Yunus kentinde düzenlenen törende konuşan Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, "Katar bugün toplam 2 bin 500 konutluk Şeyh Hamad projesinin bin 60 konuttan oluşan ilk etabının teslimini kutluyor" dedi.

İkinci etap için de inşaat sürecinin başladığını ve yakında sahiplerine teslim edileceğini kaydeden İmadi, bunun peşinden üçüncü ve son etaba geçileceğini söyledi.

İmadi, ülkesinin Gazze'de yaşanan acıları hafifletmek ve başta elektrik sorunu olmak üzere İsrail ablukasının bıraktığı sorunları çözmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Törende konuşan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ise Katar'ın siyasi ve mali anlamda Gazze Şeridi'nin yanında yer aldığını belirterek, bu tutumun Katar'ın vefa ve kahramanlığının bir örneği olduğunu vurguladı.

Heniyye, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin, Gazze'nin yeniden imarı projelerinin Gazze'ye gelerek temelini atan babasının yolunda ilerlediğini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Katar'daki Filistin diasporasının, Kudüs ve Mescid-i Aksa için bazı projeler hazırladığını dile getiren Heniyye, "Yaklaşık bin konutun teslimi için düzenlenen bu tören İsrail'e tekrarlayan suretle açtığın savaşlar işe yaramayacak mesajını veriyor" diye konuştu.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Müfid Hasayine, "Filistin hükümeti ve halkı adına Gazze sakinlerinin acılarını hafifletmek için gösterdiği çaba nedeniyle Katar'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in 2014 yılındaki son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23