• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazileri bağırlarına bastılar

Yeniakit Publisher
2017-09-25 21:57:30 -
Gazileri bağırlarına bastılar

Muğla Milas’ın Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı ve Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Gaziler Haftası dolayısıyla 7. Boğaziçi “Şehitlerimizi Anma, Gazilerimize Saygı” etkinliği düzenledi.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı ve Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği, geleneksel hale gelen “Şehitlerimizi Anma, Gazilerimize Saygı” etkinliğinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesini ve şehit yakınlarını Boğaziçi’nde misafir etti. Saat 10.00 sıralarında mahalle girişinde bayraklarla karşılanan gaziler ve şehit yakınları, duygusal anlar yaşadı. Daha sonra mahalle meydanında tören düzenlendi. Bu yıl 7.’si düzenlenen törene, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Boğaziçi İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda mahalle sakini katıldı. Tören sırasında şehitler ve hayatını kaybetmiş gaziler de anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Bu etkinliğin gazileri onurlandırdığını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Dostlarımızın bu tür etkinliklerin düzenlemesi bizi onurlandırıyor. Bu etkinliği düzenleyen muhtarlığımıza ve derneğimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda hayatını kaybeden silah arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, “Yürekleri vatan için atan sayın gazilerimiz, bugün sizlerle birlikte olmaktan biz de çok mutluyuz. 2011 yılında başlattığımız bu etkinlik umarım Türkiye genelinde yaygınlaşır. Sizlere, vatan borçluyuz. Önce şehitlerimize, sonra vatan için göğsünü siper eden gazilerimize her şeyimizi borçluyuz. Önce vatan, sonra da bu vatanı bize teslim eden şehitlerimizi ve rahmetli olmuş başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimizin ruhları şad olsun. Yaşayanlara da Allah uzun ömürler versin. Ülkemiz daima dünyanın en gözde ülkelerinden biri oldu. Coğrafi yönden ülkemiz, üzerine oynanan oyunların sürekli hedefi olmuştur Şairin şu sözleriyle size veda etmek istiyorum. ‘Vurulmuş alnından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor!’ İnşallah bir daha bu ülkeye şehit acısı ve gazi acısı yaşamayız” diye konuştu.

7. Boğaziçi Şehitlerimizi Anma, Gazilerimize Saygı Etkinliği, gazilerle birlikte yapılan tekne turuyla sona erdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23