• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gaziantep Büyükşehir'den konut atağı

Yeniakit Publisher
2015-05-06 17:49:00 -
Gaziantep Büyükşehir'den konut atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin önemli sorunlarının başından gelen konut açığını gidermek için belediyenin 50 bin konut yapacağının müjdesini verdi.

Sanayi, ticaret ve turizm kenti Gaziantep’in iki milyona yaklaşan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen yoğun göç ile yeni konut alanlarına ihtiyacı artırıyor.

Bu kapsamda harekete geçen Fatma Şahin, Gaziantep’in konut ihtiyacının giderilmesi ve düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olması için çalışmalara başladı.

Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendisini en çok heyecanlandıran projelerden biri olduğunu ve şehrin aşırı göç aldığını söyledi.

Gaziantep’te 200 bin çalışanı olan bir üretim üssü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

“Bizim şehri diğer şehirlerden farklı kılan muhteşem bir başarı hikayesi var. Biz hergün bu kadar kişiyi şehrin bir başından bir başına taşıyoruz. Sürdürülebilir bir şehircilik ve kalkınma anlayışı bu olamaz. Biz ilk başta dedik ki bu üretim üssünün yanına yeni bir yaşam alanı oluşturalım.”

Şahin, konutları, arz talebin dengelenmesi ve satın alma gücünün artırılması için yapılacağını söyledi.

Konutların gelir kategorilerine göre verileceğini ifade eden Şahin, “Asgari ücret olabilir, esnaf olabilir, orta grup, daha az gelir, daha üst gelir grubuyla ilgili daha fazla arz talebi dengeleyecek fiyatları aşağı çekecek bir konut politikası” dedi.

Geneyik, Burç, Karakuyu, Yalnızbağ bölgelerinde ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında yapılacak proje, TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirilecek. Konutlar, toplam 5,5 milyon metrekarelik alana yapılacak.

OSB yakınındaki bölgede çalışan işçiler için Uydukent ve diğer bölgelerde vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için yapılacak konut projesiyle, satın alma ve kira fiyatlarının da aşağı çekilmesi hedefleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23