• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazeteci değil PKK tetikçisi

Yeniakit Publisher
2017-03-02 09:05:00 -
Gazeteci değil PKK tetikçisi

Almanya’da Türkiye karşıtı propagandanın sembolü haline getirilen Die Welt muhabiri Yücel, bir yılda 54 haber yaptı. Hepsinde de Türkiye katil, PKK’lılar sivil!

Türkiye’ye her fırsatta ‘yargı bağımsızdır’ sözleriyle ders vermeye kalkan Almanya, Die Welt muhabir Deniz Yücel, PKK propagandası yapmaktan tutuklanınca, yargı bağımsızlığını unuttu. Kendiyle çelişen Almanya, Yücel’in gazeteci olduğunu ve serbest bırakılmasını isterken, Yücel’in yaptığı haberler ise tam aksini söylüyor. PKK sözcüsü gibi davranan Yücel imza attığı 54 haberde PKK ve FET֒ye sahip çıkarak Türkiye’ye hakaret etti.

CHP’LİLER İZLEDİ

İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada “halkı kin ve nefrete yönelttiği” ve “PKK propagandası yaptığı” gerekçesiyle tutuklanan Yücel’e Cizre ve Kandil’den yaptığı haberler soruldu. CHP’liler ile ile Alman diplomatlarının da izlediği duruşmada Yücel’in yanıtı örgüt propagandası gibiydi: “Cizre’deki PKK operasyonuna dair yazımda Türkiye devletinde vuku bulan terör eylemlerinde ve polis şiddeti ile ölmüş kişilere ilişkin trajedilerden bahsettim.” Operasyonlarda ölen PKK’lıları ‘sivil katliam’ gibi görenhendek teröründe evlerinden olan Kürtlerin dramına seyirci kalan Yücel, Güneydoğu’daki operasyonların durdurulması için Almanya ve Avrupa’da düzenlenen PKK kampanyalarında en ön saflarda yer aldı. 

YALAN HABERLER 

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Yücel’in 1 Haziran 2016-28 Şubat 2017 arasında yaptığı 54 haberi raporlaştırdı. Rapora göre haberlerinde PKK propagandası yaptığı tespit edilen Yücel, Türkiye’nin El Bab’da DEAŞ’la mücadele etmediğini, Kürtlere işkence yapıldığını, OHAL ilan edilerek tek adamlık rejimi getirildiğini iddia etti. Raporda 54 haberin analizi de yapıldı. Buna göre, haberlerin tamamında  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin ‘despot, baskıcı, kadın düşmanı, muhalifleri sindiren lider’ şeklinde hakaret edildiği belirlendi. Diğer yalan haberler ise şöyle sıralandı: Türkiye hükümet eliyle dindarlaştı. Suriye ve Irak’ta DEAŞ’e karşı yürütülen operasyonlarda Türkiye “figüran” rolü oynamak zorunda kaldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DAVUTOĞLU DERS VERDİ

9 Şubat 2016’da, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Alman Başbakanı Angela Merkel’in ortak basın toplantısında sahne alan Deniz Yücel, Davutoğlu’na Türkiye’nin terör operasyonlarında “insan haklarını ihlal ettiğini”, “Cizre, Silopi ve Sur’da sivillerin devlet tarafından katledildiğini” iddia etti.  Davutoğlu ise sert şekilde cevap verdi:  “Soru sormak yerine, 3. Başbakan gibi yorumlar yapıyorsunuz. Basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye’nin 195. sırada olduğunu söylediniz ama dünyada sıralama yapılan 193 ülke var.”

15 TEMMUZ İÇİN FETÖ DİYEMEDİ

Türkiye karşıtı propagandanın sembolü haline gelen Die Welt muhabiri Deniz Yücel, 18 Temmuz 2016 tarihli yazısında FET֒nün 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin “Sorumluların hala kim olduğu gizemli” olduğunu bile yazması dikkat çekti. Kaynak: Star

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23