• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gayrimenkulün Prestij Yolu: Basin Ekspres

Yeniakit Publisher
2014-05-30 15:51:00 -
Gayrimenkulün Prestij Yolu: Basin Ekspres

Türkiye'nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı ile E-5, TEM ve sahil yolunu birleştiren Basın Ekspres Yolu ve çevresi, birbiri ardına inşa edilen ofis, otel, alışveriş merkezi rezidans projeleriyle yeni bir kimliğe bürünüyor.

Bir dönem sanayicilerin üretim tesisleri ile küçük ölçekli işletmelerin atölyelerinin yer aldığı İstanbul Basın Ekspres – İkitelli hattında artık markalı konut ve ofis projeleri yükseliyor. Geçmiş yıllarda bölgede arsa satın alanlar tabir yerindeyse şimdi meyvesini yeme mevsiminde. Çünkü Basın Ekspres yolunun çevresindeki tüm bölgeler, Güneşli de dahil hızlı dönüşümün bir parçası haline geldi.

Üç yıl önce ortalama metrekare fiyatı 1.200 liradan alıcı bulan konutlar şimdi ortalama 4.200  liradan alıcı buluyor. Değişim oranı ise yüzde 300’e yaklaştı. Peki bu bölge neden prim yapıyor?

İstanbul’un ikinci Maslak’ı olarak adlandırılan Basın Ekspres Yolu’nun en büyük avantajlarından birisi Atatürk Havalimanı’na yakınlığı. Havalimanı metrosunun bölgeden geçecek olması da  m2 birim fiyatlarını artıran bir başka faktör. Tabi ki nitelikli konut projelerinin sayısı da günden güne artıyor. Fer Yapı’dan, Ağaoğlu’na, Sur Yapı’dan Nurol GYO’ya, Keleş İnşaat’tan TOYA İnşaata 30’a yakın firma bölgede konut- ofis ve otel projeleri üretmekle meşgul.

Uzman gözüyle

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Epos Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Neşecan Çekici :
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘’Bölgenin en büyük avantajı Atatürk Havaalanına yakın olan konumudur. Ayrıca Tem ile E-5 arasında önemli bir bağlantı noktası olması erişilebilirliğini arttırmaktadır. İnşaat aşamasında olan metronun da tamamlanmasıyla bölgenin çekim gücü daha da artacaktır. Basın Ekspres hattı boyunca yer alan fabrikaların şehir dışına taşınması ile birlikte büyük arsalar üzerinde, nitelikli gayrimenkul projeleri inşa edilmiştir. Bölgede karma kullanım projeleri, nitelikli konut projeleri, AVM’ler ve konaklama projelerinin de içinde bulunduğu farklı kullanımlar bir arada bulunmakla birlikte ağırlık konut projelerindedir. Bölgedeki ofis stoku, yeni geliştirilen projeler ve ulaşım altyapısı dikkate alındığında Basın Ekspres aksının önemli bir merkez olma potansiyeli yüksektir.’’

EVA Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı:

Bölge son yıllarda mavi yakalılar kadar beyaz yakalılar tarafından da yaşam alanı olarak tercih ediliyor. Basın Ekspres Yolu, yatırımcıların lanse ettiği gibi yeni Maslak hattı olarak şekillenmeye başladı.  Bu aksta ve çevresinde nitelikli konut, AVM ve otel yatırımlarının büyük hız kazanması doğal olarak ilgiyi de arttırdı. Büyük çaplı projelerin bölgeye yakınlığı da itici bir güç oldu. Güneşli ve Yenibosna civarında yoğunlaşan yeni konut projeleri de; bölge halkının güvenlikli, çeşitli sosyal imkânlara sahip, daha büyük ve lüks konutlara çıkma taleplerine cevap veriyor. Basın Ekspres Yolu'nun son birkaç yıldaki gelişimine bakıldığında Maslak Büyükdere Caddesi örneğinde olduğu gibi yeni bir iş merkezi aksı olması beklentisi hâkim. Bölgenin merkezi iş alanı aksı olarak değerinin artmaya devam edebilmesi, nüfusun artması ile konut projelerin artması için toplu ulaşımlar açısında bu aksın daha erişilebilir hale getirilmesi gereklidir. ‘’

Öte yandan uzmanlar, üçüncü havalimanının açılmasının bölgedeki akışı olumlu yönde etkileyeceği görüşünde. Çünkü Başakşehir’den sonra şehre yakın nitelikli konut projeleri Basın Ekspres’te inşa ediliyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı:

‘’Belediyemizin Basın Ekspres ve çevresindeki yatırımları devam ediyor. Mahmutbey’de de 26 bin metrekarelik bir alana uluslararası düzeyde bir uluslararası kongre merkezi inşa edilecek. Mahmutbey Köprüsü ile Basın Ekspres Yolu arasında kalan bölümde, Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi haline getirilecek.  İlçedeki 5 yıldızlı otel ve iş merkezlerinin sayısının da artması gündemde. 13 tane 5 yıldızlı otel inşa edilecek. MİA bölgesi kongre vadisi olarak hizmete girecek.’’

---------------------------------------------

Öne çıkan projeler

Nurol GYO – NurolPark Güneşli

FER Yapı & Boyner  İSTWEST

Keleş & Beyaz  İnşaat – Cornerlife

Sur Yapı – Corridor

KUYAŞ- İstanbul Vizyon Park

Ağaoğlu – My Office 212

Babacan Yapı – Güneşli Express

Nanda Yapı - Double Park

Mar yapı - G Plus

Kavi yapı - Home Aves

Gül Proje & Mutlu İnşaat -Güneşli Park Gardenya

Depar & Keleşoğlu& Teleset -Ve Güneşli

Keleşoğlu - Ginza Güneşli

Saray Grup - Greenist

En Yeniler

TOYA Yapı – Toya Moda

Balance İnşaat – Balance Güneşli

KLK İnşaat – Boardwalk

Ant Yapı – Ant Plato

2015’in aday projeleri

Gül Yapı:

Çalık GYO:

Basın Ekspres’in geleceği

-Basın Ekspres Yolu'nun, orta vadede Levent- Maslak hattında uzanan Büyükdere Caddesi'ne alternatif bir merkez olması öngörülüyor.

-Bölgede, sınırlı sayıdaki boş arazilerin sahipleri ve çoğunluğunu tekstil fabrikalarının oluşturduğu sanayi tesislerinin sahipleri yerlerini satmak yerine, kendileri ya da ortaklıklar kurarak yeni projeler geliştiriyor.

-Bölgenin Atatürk Havalimanı’na yakınlığı otel ve ofis yatırımlarını da cazip kılıyor.

- Bölgede arsası olan yatırımcılar son 3 yıldır ağırlıklı olarak konut projelerine yöneliyor.

-3 yıl öncesine kadar sanayinin yoğun olduğu bölgede gün geçtikçe ofis, otel ve alışveriş merkezi sayısı da artacak.

-Güneşli’de, orta ve küçük ölçekteki yapıların yerlerini artık gökdelenlere, A sınıfı ofis binalarına ve karma kullanım fonksiyonların olduğu prestijli projelere bırakıyor. Bu trend devam edecektir.

Arsa bulmak zorlaştı

Gelişimin ilk etkileri, bölgedeki arsa fiyatlarına artı değer olarak yansımıştır. Yaklaşık 600.000 m2 olan MİA bölgesinde marka şirketlere ait arsalar bulunuyor.

Bölgedeki arsa fiyatları Basın Ekspres Yolu aksının doğu bölümünde yola cepheli arsalarda metrekare birim fiyatı 2 bin doların üzerine çıkmış durumda. İç tarafta ise rakamlar 1.300 – 1.400 dolara geriliyor.

İşte Basın Ekspresin Cezbeden Projeleri

-Batışehir: Basın Ekspress – Mahmutbey- Bağcılar aksındaki  karma kullanımlı projeler olarak öne çıkıyor. Batışehir, farklı bir pazarlama stratejisi ve proje konsepti ile ortalama 2.400 TL/m2 fiyatlarla 2011’de satışa çıkmıştı. Bugünkü fiyatlara baktığımızda ise ortalama 4.500 TL/m2 seviyelerine geldiğini görüyoruz.

-212 My Office :Bölgeye ilk giren şirketlerden biri olan Ağaoğlu, 31 katlı  503 üniteden oluşan 212 My Office ile büyük sükse yaptı.  Projenin yanı başındaki İstanbul Power Outlet AVM de rağbet gördü.

-Corridor: Sur Yapı imzasıyla Güneşli -Basın Ekspres bölgesinde yükselen Corridor, İstanbul’da yatırım ve oturum amaçlı lüks konutları tercih edenler için gelecek vaat ediyor. Projede yer alan donatılar özellikle çocuklu aileler bazı avantajları da beraberinde getiriyor. Proje A ve E blokların üzerinde bulunan ortak kullanım alanı teraslar,( parti terasları),  peyzajlı yürüyüş ve bisiklet yolları ve temalı çocuk parklarıyla öne çıkan projede kazandıran kampanya günleri ise devam ediyor.

-Mar Yapı’nın inşa ettiği 5 bloktan ve 305 konuttan oluşan Güneşli Konutları  ve G Plus lokayona değer katan projelerden oldu.

-İSTWEST: Bölgede önemli projelerden birisi de Basın Ekspres Yolu’na cepheli konumda olan FER Yapı imzalı bin konutluk  İSTWEST projesi. Yüzde 60 doluluk oranı olan projede, son daireler için peşin alımlarda yüzde10 indirim sağlanıyor. 60 ay vadede sıfır faiz imkânı sunuluyor. FerYapı, arzu eden müşterilerine 20 yıl vadelendirme seçeneği de sunuyor. Projeden ev alan herkese Beymen Home alışverişinde yüzde 30 indirim fırsatı da veriliyor. Projenin otobana bakan yönünde ise markaların mağazaları yer alıyor.

NurolPark Güneşli : Nurol GYO’nun, Hürriyet Medya Towers’ın arazisi üzerinde tam bir yıl önce geliştirmeye başladı NurolPark Güneşli de yatırımcıların büyük ilgisini gördü. Mayıs 2013’te lansmanı yapılan projede ilk adımda 154 rezidans daire, 84 loft ve 880 tower dairenin olacağı belirtilmiş daha sonra otel için ayrılan blok da konuta çevrilmişti.  1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerin aldığı projede teslimler Şubat 2016’da başlayacak.

-Güneşli Express Residence:

Güneşli Express Residence Babacan Yapı güvencesiyle hayata geçirildi. 4 bin 520 metrekare alan üzerinde yükselen projede toplam 158 daire yer alıyor. 1+1'den 3+1 dublekse kadar farklı daire seçeneklerinin sunulduğu Güneşli Express Residence Aralık 2014'te teslim edilecek.

-Home Aves

Kavi Yapı güvencesiyle hayata geçirilen Home Aves projesi, Türkiye'nin kuş temalı ilk konsept projesi olma özelliği taşıyor. 2 blokta toplam 191 konuttan oluşan Güneşli Home Aves projesinde stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

-Cornerlife

Corner Life Güneşli projesi, 50 bin metrekare alan üzerinde toplam 211 konuttan oluşuyor. 15 ve 16 katlı 2 bloktan meydana gelen Corner Life Güneşli projesinde stüdyodan 3+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat ortaklığında hayata geçirilen projede konut teslimlerinin Aralık 2014'te yapılması planlanıyor. Ayrıca Cornerofis aynı bölgede hayat bulacak.

-Greenist Evleri

Saray Grup güvencesiyle hayata geçirilen Greenist Evleri projesi, toplam 173 daireden oluşuyor. Basın Ekspres Yolu'na çok yakın mesafede konumlanan projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor.

-Ve Güneşli

Depar Teknik Yapı, Teleset Mobilya ve Keleşoğlu İnşaat 'ın ortak girişimi ile hayata geçirilen Ve Güneşli projesi, 32 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşan Ve Güneşli projesinde konut teslimlerinin bu yıl yapılması planlanıyor.

-Ginza Güneşli

Ginza Güneşli Residence projesi, 7 bin 740 metrekare alan üzerinde toplam 80 daireden oluşuyor. 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşan Ginza Güneşli Residence ve Keleşoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen projede teslimler bu yıl…

-Güneşli Park Gardenya

Gül Proje ve Mutlu İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen projede 263 konut yer alıyor.  (1+1, 2+1 ve 3+1 )

-Basın Ekspresin en moda projesi: Toya Moda

İstanbul’un merkezi lokasyonlarında her keseye göre proje üreten TOYA Yapı, son yıllarda en hızlı gelişen Basın Ekspres’te 486 dairelik TOYA MODA’nın lansmanını gerçekleştirdi. Erdemoğlu Holding’ten satın alınan arsa üzerinde hasılat paylaşımlı modelle satışı yapılacak olan proje mimari yönü ve konseptiyle bölgeye yeni bir soluk getirecek. 486 daire ve 35 ticari birimden oluşan projede, ünlü moda markası Dice Kayek ile işbirliğine gidildi. Proje tamamlandığında müşterilerine minimum yüzde 40 kazandırması

Toya Moda’da stüdyodan 3+1’e kadar değişen daire seçenekleri mevcut. 4 bloktan oluşacak proje için 100 milyon dolar harcanacak. Tamamı balkonlu konutların metrekare fiyatları 3 bin 600 TL’den başlıyor ve 4.500 liraya kadar çıkıyor. Lansman fiyatları ise 15 Haziran’a kadar geçerli olacak.

-Ant Yapı’dan Antplato geliyor

50 milyon dolarlık  bütçeye sahip olan projenin inşaatına 2014’ün ikinci yarısında başlanacak. Courtyard Marriott Istanbul Airport Otel’in yanındaki arsa üzerinde 25.000 metrekarelik inşaat alanıyla 25 katla hayat bulacak olan projede 250 rezidans – ofis yer alacak. Her birim 100′er metrekarelik  birimlerden oluşacak. Modüler sistem sayesinde birleştirme yaparak tek katta 800 metrekareye kadar geniş alanlar elde edilebilecek.

-Balance Güneşli

Balance Gayrimenkul’ün perstij projesi Balance Güneşli görücüye çıktı. Grubun plaza ofis, cadde ofis, ev ofis, loft ofis ve mağazalardan oluşan ilk projesi Balance Güneşli konsepti ve mimarisiyle Güneşli’de yeni bir değer oluşturacak. 17 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Balance Güneşli’nin toplam inşaat alanı 83 bin metrekare olacak. 2014 yılı içinde, birinci etabın yanında bulunan 16 dönümlük arazi de projeye dahil edilerek, ikinci etap çalışmaları başlayacak.

118 plaza ve cadde ofis, 140 ev ve loft ofisin yanı sıra 43 mağazanın yer aldığı proje, toplam 301 bağımsız bölümden oluşuyor. Ofis ve konutların metrekare fiyatı 5.360 liradan başlıyor.

Boardwalk : Adana merkezli kurulan ve 70 yılı aşkın süredir farklı illerde gayrimenkul üreten KULAK İnşaat’ın firması olan KLK İnşaat, bölgede özel bir projeyi daha başlattı.  1+1,2+1 ve 3+1 tipi konutların yer alacağı projede, rezidanslar da yer alacak ve sosyal donatıları oldukça zengin yer bulacak.

Öte yandan Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de, Basın Ekspress yolu üzerinde arazilerinin olduğunu kaydederek,’’Konut, ofis ve otelden oluşan karma bir konseptle sonbaharda lansmana çıkmayı planlıyoruz. Bahçelievler Çobançeşme mevkiine yakın bir alanda ihtiyaca cevap vereceğiz’ dedi.

Gül Yapı da, geçtiğimiz günlerde portföyüne kattığı Basın Ekspres yolu üzerindeki 26 bin metrekarelik alan üzerinde  konut, ofis ve otelden oluşan karma bir projeye imza atacak. Şirket ortaklarından Sönmez Aydın, söz konusu projenin fizibilite çalışmalarının bu yıl sonuçlanacağını, 2015 yılında hayat bulacağını açıkladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23