• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

GÂVURU SEVİNDİRME

Yeniakit Publisher
2015-11-01 10:57:00 - 2015-11-02 14:03:44
GÂVURU SEVİNDİRME

Türkiye’yi Suriye, Mısır ve Libya’ya çevirme heveslisi olan karanlık şer odakları bugünü bekliyor. Türkiye’nin yol haritasını çizecek olan seçimlerde, vatandaşların istikrardan yana tercih yapması, kaos lobilerinin hevesini boşa çıkaracak.

BBC’den, CNN’e, Der Spiegel’den Reuters’e kadar Batı medyasının Türkiye’yi karalama kampanyasına Paralelciler destek veriyor.

Çanakkale’de topla-tüfekle verilen mücadele, bugün sandıkta verilecek.

RAMAZAN ALKAN - MEHMET ÖZMEN / ANKARATürkiye bugün tarihin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Sandık başına gitmeye hazırlanan yaklaşık 55 milyon seçmen,  parti tercihleriyle Türkiye’nin kaderini belirleyecek. İslam dünyası ve Türkî Cumhuriyetlerini de yakından ilgilendiren seçim, Türkiye’nin 2023’e giden yolunda önemli bir eşik teşkil ederken, Akit’e konuşan STK temsilcileri, sanatçılar, işadamları, gurbetçiler ve kanaat önderleri, “Ülkenin kaderi bu seçimlere bağlı, haydi hayırlısı” dediler. Yapılan açıklamalarda seçimlerin tarihi önemine dikkat çekilerek, ülkenin kaderinin bu seçimlere bağlı olduğunu vurgulandı. Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmemesi için vatandaşlar, istikrardan yana ol kullanmaya çağrıldı.

HER KESİMDEN SEÇİM YORUMLARI...

Seçimlerden Türkiye için güzel bir sonuç çıkmasını bekleyen isimler özetle şu açıklamaları yaptılar:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ASDER Onursal Başkanı Adnan Tanrıverdi: Türkiye’nin istikrara ihtiyacı olduğu en önemli seçim. Hem içerideki bölücü terörle mücadeleyi hem bunun dış uzantılarıyla hem de sınırlarımızın dışında Suriye’de ve Irak’ta uluslararası güçlerin belirledikleri bir harita üzerinde çalışmalarını ancak istikrarlı ve kararlı bir hükümetin önleyeceğini düşünmek lazım. Bu nedenle bugün istikrara oy vermek gerekir diye düşünüyorum.

Sur Belediyesi eski Başkanı Cemal Toptancı: Kazasız-belasız huzur içerisinde bir seçim geçirmeyi temenni ediyorum. Bu seçime sosyolojik değil stratejik bakmanızı tavsiye ediyorum. Ülkemin ve çocuklarımın geleceğini düşünerek sandığa gideceğim. Oyumu ona göre kullanacağım ve istikrara vereceğim. Ben Müslüman Kürt olarak şunu ifade etmek isterim; kandan nemalananlara, kan spekülatörlerine dur demek için sandığa gidin. Siz de bu ülkenin ve çocuklarınızı geleceğini düşünerek onların ölümüne dur deyin.

Eğitimci-Yazar Ömer Vehbi Hatipoğlu: 1 Kasım seçimlerinde biz sadece Türkiye’yi yönetecek iktidarı belirlemeyeceğiz, aynı zamanda yeniden büyük Türkiye olma hedefine yönelik tavrımızı ifade edeceğiz. Dolayısıyla 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkacak tablo önümüzdeki yarım asrı da etkileyecek. Ben Türkiye’nin bütünlüğünden, İslam ümmetinin sıkıntılarından kurtulabilecek bir tablonun doğmasından umutluyum. İnşallah biz sevgiden, barıştan, birlik ve beraberlikten yana oy vereceğiz.

Kürt Siyasetçi Hüsamettin Korkutata: Ülkemiz, milletimiz için hayırlısı olur inşallah. Biz de inanıyoruz ki, en hayırlı olan tek başına iktidar. Koalisyonların ülkenin başına neler getirdiğini gördük. O yüzden tek parti iktidara gelsin.

Sanatçı Ahmet Yenilmez: 100 yılın finalini Anadolu insanı, dedelerine yakışır bir şekilde alacaktır, Allah’ın izniyle.

Yazar Emine Şenlikoğlu: Bu seçimlerin en önemli seçim olduğuna inanıyorum. Herkesin sandık başına gitmesi ve doğru olan neyse, -doğru olan belli zaten- ona oy vermesi gerekir. Bütün Ortadoğu Türkiye’ye bakıyor. Yani biz onlar için çok önemliyiz, onlarda bizim için çok önemli.

Gazeteci-Yazar Aslan Değirmenci: Bu seçim kendi sınırlarımızı aştı uluslararası bir seçim haline dönüştü. Biliyorlar ki; Türkiye ayağa kalkarsa Kudüs özgür olana kadar oturmaz. Biliyorlar ki; Türkiye kurtulursa Suriye, Mısır, Irak, Doğu Türkistan, Somali ve Myanmar da kurtulur. Onun için paralel, yatay, dikey tüm örgütlerle birliğimizi hedef alıyor, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Biz ise ayağa kalkacağız, masa başında yazılan senaryoları yırtacağız, kanlı kalemleri kıracağız, 1 Kasım’da irademize sahip çıkacağız.

Kiler HolDİNG Yönetim  Kurulu Başkanı Nahit Kiler:

Koalisyona sebep vermeden oy ver!

“İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. Vatandaş sağduyulu davranır ve ülkeyi yeniden kaosa, koalisyona sürüklemeden oyunu verir. Beklentimizde, temennimiz de bu yönde.”

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal:

Beklentimiz tek başına iktidar

“İşimizin gereği olarak konut sektörü açısından baktığımızda yurtdışında Türklerin çok büyük beklentileri var. İstikrar hedefleniyor. Temennimiz ve dileğimiz istikrarın sağlanması. Tek başına bir hükümetin bu istikrarı sağlayacağını düşünüyoruz. Umudumuz ve desteğimiz bu yönde.”

ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu:

Seçim sadece Türkiye’nin değil

“İki-üç asırlık geri çekilme sonrasında son yarım asırdır İslam dünyası yeniden dirilişin sancılarını yaşamaktadır. Din eğitim ve öğretiminin sıkıntılı olduğu günlerden imam hatip okullarının önünün açıldığı, başörtüsü yasağının kalktığı yeni bir evreye geçmiş bulunmaktayız. Bu dirilişin sürmesi gerekmektedir. Seçimler sadece Türkiye’yi değil, tüm İslam dünyasını etkileyecektir.”

Türkiye’nin kaybetme lüksü yok

Türkiye’nin en büyük sendikası olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, seçimlerin bölgemizi de yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Bugün ortaya çıkacak fotoğraf eğer Ortadoğu üzerine 100 yıllık plan yapanları sevindiriyorsa Türkiye kaybetmiş demektir. Onun için Türkiye’nin kaybetme lüksü yok. Milletimiz gelinen noktadan geriye gidiş anlamına gelebilecek bir tercihte bulunduğunda bir daha aynı noktalara gelmek çok mümkün olmayabilir. Türkiye’nin örselenmesi, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar için de yıkım sürecinin toptan başlaması manasına gelir” dedi.

Seçim İslam dünyasının umudu

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, seçimlerin İslam dünyası için önemine dikkat çekti. İHH Başkanı Yıldırım, “İslam dünyasında herkesin, gece-gündüz Türkiye’deki kaosun bitmesi için dua ettiğini gördük. One minute zihniyetinin Türkiye’deki varlığı ve iktidar oluşu İslam dünyası için büyük bir umut taşımakta. O nedenle bu seçimler sadece Türkiye’yi değil, İslam dünyasını ilgilendirmekte ve tek başına iktidarın önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” diye konuştu.

İstikrarı sağlayacak bir sonuç

“Türkiye’nin birliği ve geleceği, istikrarın korunması için, Türkiye’de yeniden manevi kalkınma hamlesine devam edebilmesi için 1 Kasım seçimleri tarihi bir öneme haizdir. 1 Kasım seçimi bir ikinci tur seçimidir. Vatandaşlarımız oylarını kullanırken eski Türkiye’nin sıkıntılarını, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklarla dolu o kötü günlerini unutmamaları gerekir. Vesayetçi güçlerin milli iradeye baskın çıktığı, küresel güçlerin Türkiye’deki yönetimlere baskı yaptığı günler artık geride kalmıştır ve o günlere bir daha geri dönülmemelidir. Yeni Türkiye yolunda istikrar ve güven ortamını sağlayacak güçlü bir tek parti hükümetini sağlayacak bir sonuç Türkiye’nin önünü açacaktır. İnşallah güzel günler Türkiye’yi ve halkımızı beklemektedir.”

Zaman, gâvuru ve işbirlikçilerini sevindirmeme zamanı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23