• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

GAÜN öğrencileri Malezya için yola çıkacak

Yeniakit Publisher
2017-08-25 20:50:24 -
GAÜN öğrencileri Malezya için yola çıkacak

Gaziantep Üniversitesi ve Malezya’nın en iyi üniversitelerinden olan UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA ile imzalanan Mevlana Değişim Programı kapsamında Malezya’da okumaya hak kazanan ilk öğrenciler yola çıkmaya hazırlanıyor.

UNESCO’nun değerlendirmesine göre Dünya’nın en popüler 11. ülkesi olan Malezya’nın uluslararası öğrenci sayısını artırma hedefi ile çeşitli ülkelerden üniversitelerle işbirliği yaptığını belirten GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, bu üniversitelerden birisinin de Gaziantep Üniversitesi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Demir, “Bu kapsamda Türkiye’deki en iyi İlahiyat fakültelerinden olan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilk kez öğrenci değişim programında yer almış ve öğrencilerimiz Fatma Yücel ve Kübra Zateroğulları 2017/2018 eğitim-öğretim yılı güz dönemini Malezya’da tamamlamaya hak kazanmışlardır” dedi.

Dünya genelinde ülkelerin yüksek öğrenimdeki kalitesi sıralandığında Malezya’nın en iyi ülkeler arasında yer aldığının bilindiğini hatırlatan Prof. Dr. Demir, “Üniversitemizin Malezya’daki diğer üniversitelerle de görüşmeleri devam ediyor. GAÜN Tıp, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Diş Hekimliği, Hukuk ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri Mevlana Değişim Programı kapsamında UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA ile’ya değişim öğrencisi olarak başvuruda bulunabilirler. Anlaşmalı olduğumuz diğer üniversitelerle ilgili detaylı bilgi için öğrencilerimizi Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Koordinatörlüğü’ne bekliyoruz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23