• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Galatasaray'dan taraftarına çağrı

Yeniakit Publisher
2015-03-04 22:37:00 -
Galatasaray'dan taraftarına çağrı

Galatasaray Kulübü'nden, çeşitli branşlarda Fenerbahçe ile yapacakları derbiler öncesi taraftara yapılan çağrıda, "Galatasaraylıların göstereceği en güzel ve anlamlı tavır, karşılaşmalarda cinsiyetçi söylemleri terk ederek, rekabetin yeni bir dilini oluşturmak olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan, "Abdi İpekçi'de destek var küfür yok" sloganının da kullanıldığı mesajda, sarı-kırmızılı taraftarların bu tarihi öncülüğü üstleneceğine yürekten inanıldığı bildirildi.

Taraftara yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Galatasaraylılar. Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz hafta içerisinde ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile arka arkaya karşılaşmalar oynayacağız. Bu karşılaşmalar, sportif anlamda ülkemizin kısır spor gündemine büyük renk ve hareketlilik getireceği gibi rekabetin ve bir oyun olarak sporun gerçek anlamının yaşanacağı fırsatlar olacaktır. Ülkemizde özellikle cinsiyetçi şiddet trajedilerinin yoğunlaşarak yaşandığı bu günlerde, Galatasaraylıların göstereceği en güzel ve anlamlı tavır, bu ve diğer karşılaşmalarda cinsiyetçi söylemleri terk ederek, rekabetin yeni bir dilini oluşturmak olacaktır. Bu tarihi öncülüğü taraftarlarımızın üstleneceğine yürekten inanıyoruz."

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadın basketbol takımları 6 Mart Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında, futbol takımları Spor Toto Süper Lig'de 8 Mart Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, erkek basketbol takımları da 9 Mart Pazartesi günü Türkiye Basketbol Ligi'nde yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün kadın basketbol takımlarının oynadığı çeyrek final ilk maçında, sarı-lacivertli taraftarların küfürlü tezahüratlarını mikrofonla salona anons yaparak durdurmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23