• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Galatasaray'a Avrupa Ligi engeli!

Yeniakit Publisher
2015-05-06 22:16:00 - 2015-05-06 22:37:34
Galatasaray'a Avrupa Ligi engeli!

Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, Galatasaray'ın finansal problemlerinden dolayı Euroleague'de oynamasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Gelecek sezon Euroleague’de hangi takımların oynayacağını kesin olarak bilemiyoruz ama, İstanbul’da söylenene göre finansal ve sportif kriterleri karşılayan 4 takıma wildcard verilecek.

Gelecek sezon turnuvada yer alacağını bildiğimiz takımlar; A lisansına sahip olanlar (CSKA Moskova, Real Madrid, Barcelona, Olympiacos, Maccabi T.A., Panathinaikos, Unicaja Malaga, Fenerbahç Ülker, Laboral Kutxa, Zalgiris Kaunas, EA7 Milano) ve Eurocup’ı kazanan Khimki. Kalan 7 boş yerin yerel liglerde alınan sonuçlara göre B lisansına sahip takımlara -ki bunlardan 2’sinin Crvena Zvezda ve Cedevita olması bekleniyor- verilmesi beklenirken 4 takım da wildcardlar sayesinde turnuvada yer alacak.

CEO'DAN FLAŞ GALATASARAY AÇIKLAMASI!

Önceden duyurulduğu üzere eleme raundu olmayacak ve bu sezon Galatasaray’ın başına gelenlerden sonra kulüpler için finansal durum oldukça kritik olacak.Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu yaptığı açıklamada: “Bu yıl Galatasaray’ın başına gelenler bizi gerçekten çok uğraştırdı. Kulübün yaşadığı finansal sıkıntılar Top16’da sahadaki duruma da yansıdı. Böyle bir şeyin tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Eğer bir kulübün yeterli kaynakları yoksa Euroleague’de oynayamaz. Tıpkı geçtiğimiz yılın Adriyatik ligi şampiyonu Cibona’nın başına gelenler gibi.

Bu yüzden gelecek sezon Galatasaray’ın Euroleague’de yer almasını beklenmiyor.Türkiye için durum hala biraz karmaşık çünkü tipik bir profesyonel lig değil ve hala federasyon tarafından kontrol ediliyor. Bu sebepten dolayı TBL, FIBA’ya yeni takvim hakkındaki endişeler için yollanan mektubu imzalamadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

(Eurohoops)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23