• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fuat Avni gibi çalışan 10 hacker gözaltında

Yeniakit Publisher
2017-05-25 06:28:00 -
Fuat Avni gibi çalışan 10 hacker gözaltında

Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu devlet büyüklerini sosyal medya üzerinden tehdit edip örgüt propagandası yapan 10 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların, sosyal medya üzerinden “Fuat Avni” benzeri faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Murat tarafından, siber saldırılarla FETÖ propagandası yaptıkları tespit edilen hacker suç şebekesi üyelerine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay’da eşzamanlı operasyon başlatıldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekibin 5 ay süren teknik takibi neticesinde kimlikleri tespit edilen Y.Y, Ç.E, Y.E, A.Y, M.C, A.C.Ö, Y.Y, A.Ç, S.C.Y. ve O.D. yakalanarak Kayseri’ye getirildi.

DEVLET SIRLARINI İFŞA ETMİŞLER

Soruşturma kapsamında şüphelilerin, “FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası TBMM’ye yönelik siber saldırı gerçekleştirerek devletin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, bazı bakan ve milletvekillerine ait TBMM kurumsal e-posta adreslerini ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek kişisel bilgilerini ifşa ettikleri” belirlendi.

DEVLET BÜYÜKLERİNİ TEHDİT ETMİŞLER

Gözaltına alınan 10 zanlının, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve birçok üst düzey bürokrat ve devlet adamına yönelik, kendilerini gizleyerek tehdit, hakaret içerikli ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılayıcı paylaşımlar yaptıkları” tespit edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ ÜYELERİNİ SERBEST BIRAKIN TEHDİDİ

Diğer yandan şüphelilerin “WhatsApp programında ‘Yurtta Sulh Konseyi’ isimli grup oluşturarak ve grup yöneticisi ‘Albay’ isimli şahsın, darbe girişimi sonrası yakalanan FETÖ mensuplarının serbest bırakılması, aksi halde tekrar darbe girişiminin başlayacağı konusunda mesaj yayınlayan Fuat Avni benzeri suç örgütü olan hacker grubuna üye oldukları” belirlendi. Gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Zanlılar hakkında hazırlanan fezlekede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bazı bakanlar ve bürokratların müşteki olarak yer aldığı öğrenildi.

 

 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23