• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'dan Esed çarkı!

Yeniakit Publisher
2015-11-27 20:51:00 - 2015-11-27 21:01:17
Fransa'dan Esed çarkı!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Kremlin Sarayı'ndaki görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye’de krizin aşılabilmesi için siyasi çözüm bulmak gerektiğine dikkat çekerek, “Esed, Suriye’nin geleceğinde rol oynayamaz” dedi. Ancak kısa bir süre sonra Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "DAEŞ'e bizim kara gücümüzün müdahalesi söz konusu olamaz. Fakat Özgür Suriye Ordusu, Sünni Araplara ait güçler ve Suriye rejiminin güçleri neden olmasın?" dedi.

Fransa'dan gelen çelişkili açıklamalar "denize düşen yılana sarılır" dedirtti. Paris'teki kanlı saldırılar DEAŞ'le mücadele için büyük bir koalisyon arayan Fransa'nın daha önceki "Esad'la olmaz" söyleminin altını boşaltan açıklamalar yapmasına neden oldu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye rejimine ait güçlerin karadan DAEŞ terör örgütüyle mücadeleye katılabileceğini söyledi. RFI radyosuna konuşan Fabius, Suriye'de DAEŞ'le mücadeleye ilişkin, "İki çeşit tedbir var. Bunlar havadan bombardıman ve kara kuvvetleriyle müdahale. Bizim kara gücümüzün müdahalesi söz konusu olamaz. Fakat Özgür Suriye Ordusu, Sünni Araplara ait güçler ve Suriye rejiminin güçleri neden olmasın?" diye konuştu.

Fabius, DAEŞ'in etkisiz hale getirilmesi ve Suriye'de siyasi bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı. Bölgede muhalif güçlerin birlik olması gerektiğine işaret eden Fabius, "Muhalefeti bir araya getirmek gerekiyor. Birlik hükümeti kurulmalı ve yeni bir anayasa yapılarak 18 ay içinde seçimlere gidilmeli" ifadelerini kullandı.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalkan Fransız savaş uçakları, geçen hafta DAEŞ'in Rakka'daki üssünde komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarını ağır bombardımana tutmuştu. Fransız savaş uçakları, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini eylül ayından bu yana bombalıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23