• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'da saldırganların kimliği belirlendi

Yeniakit Publisher
2016-07-27 11:03:00 -
Fransa'da saldırganların kimliği belirlendi

Fransa'da dün bir kiliseye baskın düzenleyen ve 84 yaşındaki papazı boğazını keserek öldüren saldırganlardan birinin 19 yaşındaki Adel Kermiche olduğu açıklandı.

Fransa'nda silahlı 2 saldırgan, ülkenin kuzeyindeki Normandiya bölgesine bağlı Rouen kentinde bulunan bir kiliseye ayin sırasında baskın düzenlemişti. Kilisede bulunan 1 papazın boğazını keserek öldüren saldırganlar, daha sonra polis tarafından öldürülmüştü.

Fransa Savcısı François Molins, saldırganlardan birinin 19 yaşındaki Adel Kermiche olduğunu duyurdu. Kermiche'nin 2 kez Suriye'ye gitmek üzereyken yakalandığı belirtilirken, saldırganın Mart ayına kadar hapiste kaldığı ve daha sonra ev hapsine alındığı kaydedildi. Saldırı sırasında üzerinde elektronik pranga bulunduğu öğrenilen Kermiche'nin saldırının gerçekleştirildiği Saint-Etienne-du-Rouvray bölgesinde büyüdüğü bildirildi.

Saldırganın geçtiğimiz yılın Mart ayında Suriye'ye gitmek üzere olduğu sırada Münih'te yakalandığı ve Alman polisi tarafından Fransa'ya iade edildiği kaydedildi. Geçtiğimiz Mayıs ayında kuzeninin kimliğini kullanarak bir kez daha Suriye'ye gitmeye çalışan saldırganın önce İsviçre'ye, ardından da Türkiye'ye gittiği ve Türkiye'de yakalanarak İsviçre'ye teslim edildiği, ardından da Fransa'da tutuklandığı ifade edildi. Kermiche'nin ablasının doktor, annesinin de profesör olduğu öğrenildi.




x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23