• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa OHAL'i bir adım öteye taşıdı!

Yeniakit Publisher
2016-07-28 16:51:00 -
Fransa OHAL'i bir adım öteye taşıdı!

Fransa'da art arda gerçekleşen terör saldırılarından sonra tatil bölgelerinde alınan güvenlik önlemlerinde yeni bir aşamaya geçildi.

Fransa'da terör saldırıları korkusu altında devam eden yaz sezonunda turistleri korumak için tatil bölgelerindeki plajlarda, AVM'lerde ve havalimanlarında alınan önlemler artırılmaya başlandı.

İngiliz The Times gazetesi, IŞİD'in bir sonraki hedefinin ülkedeki turistler olabileceği korkusuyla alınan önlemlerinin artırıldığını belirtti.

Fransız hükümetinin aldığı kararla 23 bin asker ve polis turistik bölgelerini koruyacak.

Artırılan güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak, Cannes'ın Riviera şehrinde ve ülkede bulunan bazı plajlara sırt çantasıyla girmesi yasaklandı. Kurala uymayanların plajlara girişine izin verilemeyeceği ve cezalandırılabileceği ifade edildi.

56 ETKİNLİK ASKER VE POLİS TARAFINDAN KORUNACAK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve bu yaz gerçekleşecek 56 festival, açıkhava konseri ve etkinliğin asker ve polis tarafından korunacağını açıkladı. Daha önce etkinlikleri koruyan güvenlik görevlilerinde yanlızca cop ve kelepçe bulunuyordu.

Cazeneuve, yaz aylarında tatil bölgelerinde gerçekleşen etkinliklerin sıkı koruma tedbirleri altında devam edebileceğini, gerekli önlemlerin alınamadığı organizasyonların yerel yetkililerce iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Nice saldırısından beri zaten diken üstünde olan Fransız hükümeti, son yaşanan kilise saldırısıyla birlikte terkrardan ülkedeki güvenlik zaafiyetiyle yüzleşmek zorunda kalmıştı.

Çarşamba günü Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı François Hollande, art arda yaşanan terör saldırılarından sonra iyice gerilen halkı rahatlatacak yeni yollar aramıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23