• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa 'haşema' kararını verdi

Yeniakit Publisher
2016-08-26 18:59:00 -
Fransa 'haşema' kararını verdi

Fransa Danıştay'ı, plajlarda Müslümanların tercih ettiği haşemaların yasaklanmasını kanuna aykırı buldu.

Fransa'da son zamanların en çok konuşulan gündem maddesi haline gelen tesettür mayo yasağı, Danıştay tarafından durduruldu.

Danıştay, ülkenin güneyinde yer alan Villeneuve-Loubet Belediyesi'nin başlattığı ve Nice İdare Mahkemesi'nin uygulamaya koyduğu tesettür mayo yasağı kararını durdurdu.

Karara, İnsan Hakları Ligi ve Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) tarafından itiraz edilmiş ve Danıştay'a başvurulmuştu.

Danıştay'ın kararında, Villeneuve-Loubet'deki bazı kişilerin tercih ettiği yüzme kıyafetlerinin kamu düzenini bozduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığının altı çizilirken bir risk olmaksızın belediyenin plajlarda böyle bir yasağı uygulayamayacağı kaydedildi.

Fransa'nın özellikle güneyindeki bazı belediyeler, ay başından itibaren sahillerde tesettür mayo giyilmesini, "toplumsal huzursuzluğa neden olabileceği" gerekçesiyle yasaklamıştı.

Uygulama çerçevesinde Fransa'nın Nice kentindeki plajda Müslüman bir kadının tesettür mayosunun silahlı polis tarafından zorla çıkartılmasına ait görüntüler uluslararası boyutta tepki çekmişti.







x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23