• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa başbakanından Rusya’ya çağrı: ’Saldırıları durdur’

Yeniakit Publisher
2016-02-13 16:11:00 -
Fransa başbakanından Rusya’ya çağrı: ’Saldırıları durdur’

Fransa Başbakanı Manuel Valls, 52.Münih Güvenlik Konferansında gerçekleştirdiği konuşmasında, “Fransa, Rusya’ya ve çıkarlarına saygı duyuyor. Ancak, Suriye’de tekrar barışın sağlanabilmesi için Rusya’nın sivilleri bombalayan saldırılarını durdurması gerektiğini biliyoruz” dedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls Almanya’da gerçekleştirilen 52. Münih Güvenlik Konferansında konuşma gerçekleştirdi. Valls, konuşmasında Rusya’ya Suriye’de sivillere bomba yağdıran saldırılarını durdurma çağrısında bulunarak, bu durumun ülkede barışın sağlanması için son derece önemli olduğunu söyledi. Valls, “Fransa, Rusya’ya ve çıkarlarına saygı duyuyor. Ancak, Suriye’de tekrar barışın sağlanabilmesi için Rusya’nın sivilleri bombalayan saldırılarını durdurması gerektiğini biliyoruz” dedi.
Avrupa Birliğine değinen Valls, “Eğer, dikkatli olmazsak Avrupa projesi geriye doğru gidebilir ya da tamamen ortadan kalkabilir. Avrupa’nın ekonomik zorlukların yanında güvenlik sorunlarına karşı hareket etmezse, Avrupa projesi son bulacak” dedi.

MEDVEDEV: “SİVİLLERİ BOMBALADIĞIMIZA DAİR BİR KANIT YOK”

Fransa Başbakanı Valls’den dakikalar sonra konuşma gerçekleştiren Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ise Rusya’nın Suriye’de sivilleri bombaladığı iddialarının doğru olmadığını savundu. Medvedev, “Herkes bizi suçlarken sivilleri bombaladığımıza dair bir kanıt yok. Rusya, Suriye’de bazı gizli amaçlara ulaşmaya çalışmıyor. Biz sadece, ülke çıkarlarını korumaya çalışıyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23